Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA RADIO (continuare) Vineri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ionuţ Dragu

16 Decembrie 2009
Vizualizari: 1400
Comentează add

Curtea constituţională l-a validat pe şeful statului pentru un al doilea mandat de preşedinte.

Traian Băsescu, validat în funcţia de preşedinte

ionut-dragu

Preşedintele României Traian Băsescu a fost validat de către Curtea Constituţională în funcţia de şef al statului cu unanimitatea voturilor membrilor.

În discursul rostit, şeful statului s-a angajat să fie un preşedinte al tuturor românilor, din ţară şi din străinătate.

Modernizarea statului reprezintă de asemenea o prioritate pentru Traian Băsescu, cât şi găsirea formulelor politice care să ducă la îndeplinirea programului cu care a candidat.

Ceremonia de validare a alegerii lui Traian Băsescu în funcţia de preşedinte al României vine după anunţul Biroului Electoral Central (BEC) privind rezultatul alegerilor prezidenţiale. BEC a precizat că, la scrutinul din 6 decembrie, Traian Băsescu a obţinut 5.275.808 de voturi valabil exprimate, în timp ce contracandidatul său, Mircea Geoană, a avut 5.205.760 de voturi în favoarea sa.

Curtea Constituţională a respins, luni, cele trei contestaţii ale Partidului Social Democrat şi ale Partidul Conservator privind desfăşurarea alegerilor prezidenţiale şi a validat alegerea lui Traian Băsescu pentru un nou mandat ca şef al statului.

Şedinţa celor două Camere ale Parlamentului în cadrul căreia Traian Băsescu va depune jurământul pentru noul mandat de preşedinte urmează să aibă loc la 21 decembrie.

La ceremonia de validare au participat mai mulţi lideri PD-L, printre ei aflându-se şi Emil Boc, Gheorghe Flutur, Roberta Anastase, Adriean Videanu.

Peste aproximativ 3 ore, preşedinitele începe la Palatul Cotroceni negocieri cu partidele politice pentru formarea noului guvern.


Etichete Traian BăsescupreşedinţieCurtea Constituţionalăvalidare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live