Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Solomon

18 Iulie 2012
Vizualizari: 2728
Comentează add

Premierul Victor Ponta a declarat că după 29 iulie, dacă Traian Băsescu nu va mai avea imunitate, va răspunde în faţa justiţiei în mai multe dosare "suspendate pe baza imunităţii" deţinute de preşedinte.

Traian Băsescu "va răspunde în faţa justiţiei"

sorin-solomon

Premierul României, Victor Ponta. Foto: Agerpres.

Prim ministrul Victor Ponta a declarat într-o conferinţă de presă că preşedintele suspendat Traian Băsescu a minţit în legătură cu dosarele pe care le are şi va răspunde în faţa justiţiei dacă va rămâne fără imunitate în urma referendumului din 29 iulie.

"Domnul preşedinte suspendat Băsescu minte în continuare în legătură cu dosarele sale: dosarul privind casa din Mihăileanu, dosarul privind spălarea de bani, dosarele, probabil, privind implicarea şi protecţia pe care i-a acordat-o lui Sorin Blejnar.

"Sunt dosare suspendate pe baza imunităţii pe care o are ca preşedinte. După 29 iulie, dacă nu va mai avea această imunitate, justiţia va putea să-şi urmeze cursul", a declarat Victor Ponta.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, este cercetat pentru complicitate la evaziune fiscala şi sprijinirea unui grup infracţional organizat.

În rezoluţia de începere a urmăririi penale, procurorii au reţinut că există indicii că în perioada mai 2011 – iulie 2012, învinuitul Sorin Blejnar a acordat sprijin grupului infracţional organizat care a iniţiat un amplu mecanism evazionist vizând sustragerea, de la plata accizelor aferente, a unor cantităţi de motorină comercializate pe piaţa internă sub denumirea unor produse petroliere inferioare.

Premierul l-a mai acuzat pe Traian Băsescu că a făcut lobby pentru o afacere privată pentru a-şi susţine interesele personale.
.
"Preşedintele mincinos Traian Băsescu a minţit spunând că face lobby pentru o afacere privată, afacerea de la Roşia Montană, deoarece rezervele BNR nu există, s-au vândut.

"Oficialii BNR au dezminţit această minciună şi s-a dovedit încă o dată că interesele sale private sunt mult mai importante decât interesele publice" a mai declarat Victor Ponta.

Dosarele "Casa din Mihăileanu şi Flota sunt închise"

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat, duminică, că, din câte ştie, nu are niciun dosar penal, dosarele "Casa din Mihăileanu" şi "Flota" fiind închise.

"Deci despre ce dosare este vorba? Este una din miciunile puşcăriabililor, pentru că am văzut şi cine a făcut afirmaţiile - exact oameni cu dosare penale", a declarat Traian Băsescu, la Realitatea TV, când a fost întrebat despre atacurile USL la adresa sa care implică faptul că ar avea dosare penale.

Preşedintele suspendat a precizat că din câte ştie nu are niciun dosar penal.

"Din câte ştiu eu nu am nicun dosar penal. Reclamaţii penale am avut. Am avut 500 când eram primar general", a spus Băsescu.

El a menţionat că dosarul "casa din Mihăileanu" a fost închis pentru că apartamentul a fost dobândit legal.

"Acel dosar a fost închis, pentru că am dobândit apartamentul - nu e vilă, e un apartament - l-am dobândit legal după ce primisem notificarea să părăsesc apartamentul din Mareşal Prezan", a spus Băsescu.

El a arătat că şi dosarul "Flota a fost închis".

"Povestea cu Flota o ştiţi. Au fost 111 sau 109 inculpaţi. A existat un procuror al Departamentului Naţional Anticorupţie, Amăriei, care a refuzat să semneze rechizitoriul. Dosarul este închis, oamenii sunt nevinovaţi", a spus Traian Băsescu.

Programul de vot la referendum, "între orele 7.00 şi 23.00"

Premierul Victor Ponta a mai anunţat că referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu va avea loc într-o singură zi, însă guvernul va susţine extinderea programului, urmând ca secţiile de votare să fie deschise între orele 7.00 şi 23.00.

Victor Ponta a precizat că programul de vot la referendum va fi extins pentru că este vară.
   
"Singura modificare suplimentară pe care guvernul o va susţine şi care a fost de asemenea discutată şi cu partenerii noştri internaţionali este extinderea programului de vot de la 8:00 - 20:00, cât este în prezent, la 7:00 - 22:00 sau 7:00 - 23:00, ţinând cont de faptul că este o zi de vară, este o zi în care oamenii vin şi votează şi de decizia Curţii Constituţionale, care a spus că trebuie să asigurăm o prezenţă cât mai largă la vot.

"Cred că nimeni de bună credinţă nu poate contesta extinderea programului de vot în cursul unei singure zile. Nu vorbesc de două zile" a declarat Victor Ponta.

Premierul a mai afirmat că guvernul a susţinut decizia preşedintelui Crin Antonescu de a promulga acea lege, de altfel şi analizată de către Curtea Constituţională, care prevede că demiterea preşedinteluui României se face cu majoritatea voturilor exprimate.
 


Etichete Referendum 2012Victor PontaTraian Băsescudosarespălare de baniMihăileanuSorin Blejnar

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live