Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Vineri, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

25 Aprilie 2014
Vizualizari: 941
Comentează add

Accesul României în Schengen este în opinia preşedintelui Traian Băsescu primul subiect care ar trebui abordat în dezbaterile din campania pentru alegerile europarlamentare.

Traian Băsescu, sfaturi pentru candidaţii la europarlamentare

oana-bala

 Preşedintele Traian Băsescu. Foto: presidency.ro.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat astăzi de la Palatul Cotroceni că este dispus să participe la discuţiile din campania electorală pentru alegerile europarlamentare de la 25 mai şi a creionat mai multe teme de dezbatere.

Accesul României în Spaţiul Schengen este în opinia preşedintelui Traian Băsescu primul subiect care ar trebui abordat în dezbaterile din campania pentru alegerile europarlamentare.

Şeful statului consideră că europarlamentarii sunt extrem de importanţi în procesul de impulsionare a statelor membre pentru a înţelege că aderarea la Schengen şi adoptarea monedei unice sunt elemente profunde de integrare europeană.

O altă temă de interes naţional este în opinia preşedintelui modul cum din Parlamentul European poate fi susţinut procesul de aderare a Republicii Moldova.

Traian Băsescu a enumerat şi alte subiecte care ar putea fi abordate de politicieni în campanie şi anume integrarea minorităţii rome, utilizarea banilor europeni, creşterea economică  sau reindustrializarea Europei.

Preşedintele a spus că este gata să participe la astfel de dezbateri pentru ca românii să înţeleagă importanţa alegerilor europarlamentare.


Etichete Traian BăsescucampanieeurodeputaţieuroparlamentarePalatul Cotroceni

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live