Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL VOSTRU... MUZICA VOASTRĂ (Continuare) Sâmbătă, 16 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Purcaru

3 Mai 2017
Vizualizari: 840
Comentează add

Comisia Juridică a Senatului a avizat o serie de amendamente conform cărora sunt graţiate luarea de mită, traficul de influenţă şi cumpărarea de influenţă

Traian Băsescu propune graţierea unor fapte de corupţie

catalin-purcaru

Foto: senat.ro.

Comisia Juridică a Senatului a avizat, astăzi, mai multe amendamente la proiectul de lege privind graţierea. Printre acestea şi propunerea senatorului PMP, Traian Băsescu, de graţiere a persoanelor condamnate pentru unele infracţiuni de corupţie, sau asociate acestora.

Amendamentele au primit cinci voturi de la PSD şi câte unul împotrivă de la PNL, USR şi UDMR. Reporterul RRA Cătălin Purcaru relatează că, potrivit amendamentelor adoptate, sunt graţiate darea şi luarea de mită, traficul de influenţă şi cumpărarea de influenţă, sub rezerva achitării prejudiciului.

Unii dintre iniţiatorii amendamentelor, în acest sens, a fost senatorul PMP, Traian Băsescu, care a susţinut că luarea de mită a fost interpretată în mod abuziv în legislaţia penală.

Traian Băsescu: "S-a considerat luare de mită orice, inclusiv "folos necuvenit" primirea de voturi. S-a făcut un abuz formidabil, până acum toate finanţările, inclusiv cele ilegale, sunt considerate contravenţii. Este un moment zero pe care ar trebui să îl facem."

Senatorul PSD, Şerban Nicolae, a propus, la rândul său, să beneficieze de graţiere doar faptele de corupţie comise până la 1 ianuarie 2017.

Şerban Nicolae: "Ceea ce exclude ipoteza ca graţierea să producă drept efect încurajarea unor persoane să săvârşească acte de corupţie, pentru că n-ar beneficia, în niciun caz, de clemenţa acordată prin această lege."

Împotriva adoptării acestor amendamente, s-au pronunţat reprezentanţii PNL şi USR. Senatorul liberal Daniel Fenechiu: "PNL nu va susţine un amendament privind graţierea niciunei fapte de corupţie şi îmi doream ca acest lucru să fie limpede, să se ştie."

Dezbaterile asupra proiectului de lege privind graţierea vor continua joi, în vederea întocmirii unui raport care va fi înaintat plenului Senatului.


Etichete proiectul de lege a graţieriiTraian Băsescugraţierea unor infracţiuni de corupţiecomisia juridică a SenatuluiŞerban Nicolae

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live