Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Luni, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Grecu

6 Noiembrie 2013
Vizualizari: 1602
Comentează add

Preşedintele Traian Băsescu spune că noile taxe se vor regăsi numai în aparatul bugetar, fără să servească economiei reale. Premierul respinge aceste afirmaţii.

Traian Băsescu a criticat guvernul pentru măsurile decise cu FMI

cristina-grecu

Preşedintele Traian Băsescu. Foto: presidency.ro

Preşedintele Traian Băsescu a criticat dur guvernul, pentru măsurile convenite cu FMI, la construcţia bugetului pe 2014.

El spune că noile taxe se vor regăsi numai în aparatul bugetar, fără să servească economiei reale.

"Se trece din nou la inventarea de taxe, de impozite, de soluţii care să aducă bani la bugetul de stat, pentru a hrăni aparatul bugetar. O spun ca un semnal extrem de serios şi afirm fără rezerve că este greşit", spune preşedintele Traian Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a mai spus la o întâlnire cu reprezentanţii IMM-urilor că numai economia reală poate aduce bani pentru pensii şi salarii şi că trebuie găsite soluţii pentru ca mediul de afaceri să aibă o atmosferă cât mai confortabilă din punctul de vedere al numărului de taxe, impozite şi obligaţii faţă de stat.

Angajament politic

Premierul Victor Ponta promite însă, în bugetul pentru anul viitor, măsuri care vor fi în folosul marii majorităţi a populaţiei României.

Dintre acestea, creşteri substanţiale ale salariilor pentru medicii rezidenţi şi profesorii debutanţi.

Premierul a răspuns criticilor preşedintelui referitoare la noile taxe pe care le va suporta mediul de afaceri, cu promisiunea unei creşteri economice garantate şi recompensarea celor care au suferit în urma a ceea ce a numit "dezastrul economic şi social din 2010 - 2011".

Victor Ponta a mai promis creşteri substanţiale ale salariilor pentru medicii rezidenţi şi profesorii debutanţi, nu de 3 - 4%, cum s-a vehiculat până acum, şi reducerea CAS-ului la 5%.

"Este un angajament politic, pe care îl vom îndeplini, aşa cum le-am îndeplinit pe rând, pe toate: şi când am spus că dăm înapoi pensiile la militari, şi când am spus că reducem TVA-ul la pâine. Sigur că nu e uşir, dar tot ce am promis până acum am făcut", a mai spus Victor Ponta.


Etichete economietaxeimpoziteTraian BăsescuVictor PontaFMIIMMcreştere

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live