Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NUMAI MUZICA Marţi, 24 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioan Suciu

15 Februarie 2017
Vizualizari: 942
Comentează add

Patru persoane, printre care şi un român, au murit în accidentul în lanţ produs în această dimineaţă în apropiere de Vama Nădlac, pe autostrada M43 din Ungaria.

Tragedie în Ungaria, aproape de Nădlac: 4 morţi într-un accident rutier

ioan-suciu

 

Patru persoane, printre care şi un român, au murit în accidentul în lanţ produs în această dimineaţă în apropiere de Vama Nădlac, pe autostrada M43 din Ungaria. Alţi 15 oameni, dintre care 6 români, au fost răniţi.

La faţa locului s-a acţionat codul roşu de intervenţie şi patru echipaje din Arad specializate în descarcerare s-au alăturat celor din ţara vecină pentru a salva cât mai multe vieţi. Din primele cercetări a rezultat că accidentul s-a produs din cauza aglomeraţiei de la frontieră, pe o ceaţă deasă, care a redus vizibilitatea sub 50 de metri. Printre maşinile implicate se află şi un autocar din România, al cărui şofer se află acum în stare foarte gravă - după cum transmite corespondentul nostru Ioan Suciu.

Reporter: Se pare că accidentul a fost cauzat şi de numărul mare de autocamioane ce staţionează în coloană întotdeauna pe sensul de intrare în ţară, prin Vama Nădlac, spune principalul martor ocular al evenimentului, şoferul ultimului autocamion din coloană, ce aştepta la rând să intre în România.

-: Primul microbuz de România a intrat în tir, a venit un microbuz de Bulgaria cu persoane care l-a lovit pe colegul, care a fost primul microbuz de Bucureşti. L-a băgat mai tare sub tir. La mine în spate a venit un alt microbuz de persoane, tot de Bulgaria, şi m-a lovit în spate la remorcă. Am auzit frâne de autocar şi m-a lovit în lateral, în remorcă. Dacă nu erau parapeţii eram afară, eram răsturnat.

Reporter: A fost acţionat de urgenţă codul roşu de intervenţie, astfel încât mai multe echipaje de descarcerare şi Unitatea Mobilă a ISU Arad s-a deplasat la faţa locului, trecând operativ prin punctul vamal.

Monica Puticiu, şeful SMURD Arad: În urma evaluării comune efectuate de partea maghiară şi română, au fost transportate la spitalele din Ungaria victime, dintre care două în stare gravă. În urma accidentului au fost patru decedaţi.

Reporter: La scurt timp după accident, Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România a amintit că a atras în mai multe rânduri atenţia asupra necesităţii ca în zonele de frontieră să fie utilizate cu mai multă eficienţă sistemele digitale de avertizare şi panourile adiţionale pentru informarea corectă.


Etichete accidentUngariaautocarmorţi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live