Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Joi, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Michaela Lambrinidou

24 Iulie 2018
Vizualizari: 1559
Comentează add

FOTO: Cel puţin 74 de oameni au murit în incendii dar membrii echipelor de salvare şi pompierii nu ezită să estimeze că numărul victimelor se va dubla.

Tragedie "de proporţii biblice" în incendiile din Grecia

michaela-lambrinidou

Incendiul devastator din Grecia.       Foto: facebook.com  by Andrea Charalambous

În Grecia, incendiile devastatoare din Attica, în urma cărora au murit cel puţin 74 de oameni, au fost puse sub control de pompierii implicaţi în acţiunile de stingere, dar şi ca urmare a condiţiilor meteo favorabile de astăzi. Incendiile au făcut şi 178 de răniţi, iar echipele de salvare estimează că numărul victimelor s-ar putea dubla. 

În districtul Kineta, în nordul Atticii, operează şi acum mijloace aeriene şi terestre pentru stingerea unor focare active mai reduse, care au mistuit însă zeci de hectare de vegetaţie, de pădure, dar nu au făcut victime ca la Atena. Tragedia din Atena nu şi-a spus însă ultimul cuvânt, echipele de salvare descoperă în fiecare colţ al localităţilor incendiate câte o nouă tragedie.

Numărul morţilor a crescut la 74 până la această oră şi cel al răniţilor la 172, iar membrii echipelor de salvare şi al pompierilor nu ezită să estimeze că numărul victimelor se va dubla în următorul interval de timp, în condiţiile în care sute de case incendiate nu au fost încă controlate şi deci nu se ştie ce se va găsi în ele, iar zeci de familii îşi caută rudele.

Foto: facebook.com by Melita Kougioglou

Premierul grec Alexis Tsipras a adresat un scurt mesaj televizat şi a declarat trei zile de doliu naţional în memoria persoanelor decedate în urma incendiilor. "Grecia trece printr-unul din cele mai grele momente, dar nimeni nu va rămâne singur" - a mai afirmat Alexis Tsipras, care a mulţumit liderilor străini care au transmis condoleanţe şi au oferit ajutor ţării.

Alexis Tsipras a declarat aseară că este grav preocupat de incendiile care au izbucnit simultan în mai multe localităţi la estul şi vestul Atticii.

Panos Skourletis, ministrul grec de interne, a descris situaţia drept o tragedie naţională şi un dezastru "biblic" cu pierderi umane. S-a angajat însă că statul va face  de urgenţă tot ce este posibil pentru a veni în ajutorul celor care şi-au pierdut casele şi averile. Nu există, până la această oră cel puţin, că printre victime s-ar afla cetăţeni din România.

 Foto: facebook.com by Sofi Ifadidou Yfantidou

Etichete Kinetaincendiile din GreciaAlexis TsiprasGreeciaincendiutragediePanos Skourletis,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live