Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Marţi, 24 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

7 Noiembrie 2015
Vizualizari: 1177
Comentează add

Un cetăţean român şi unul italian, care au decedat după aterizarea avionului militar în Olanda erau intubaţi, iar starea lor era foarte gravă, a spus secretarul de stat în MAI.

Tragedia "Colectiv": Doi răniți transportați în Olanda au decedat

radiojurnal

Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat. Foto: gov.ro.

Cei doi pacienţi - un cetăţean român şi unul italian - care au decedat după aterizarea avionului militar în Olanda erau intubaţi, iar starea lor era foarte gravă atât din cauza arsurilor, cât şi a gazelor inhalate.

Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, a explicat că în timpul zborului au fost asigurate toate condiţiile - atât de presiune, cât şi de asistenţă medicală - însă, ca şi în cazul celorlalţi pacienţi decedaţi azi în spitalele din România, au intrat brusc în stop cardiac.

Raed Arafat: "De la Rotterdam, am primit chiar mesaje că au sosit toţi pacienţii ok, după care am primit mesaje în care ne-au zis că s-a agravat starea a doi dintre ei, intrând chiar în stop cardiac, unul în ambulanţă şi chiar un medic de la noi a continuat drumul cu el la spitalul din Rotterdam, sub resuscitare. S-a încercat la spitalul din Rotterdam în continuu resuscitarea lui, dar fără absolut nici un succes, iar cealaltă pacientă, la sosirea la spital, am fost anunţaţi de autorităţile olandeze că este sub resuscitdare şi, ulterior, declarat decesul".

Raed Arafat a anunţat că cei opt pacienţi transportaţi în Belgia au fost preluaţi cu bine de medicii de acolo.

Alţi doi răniţi vor pleca azi pentru tratament în Austria, cu avioane SMURD, imediat ce se vor primi autorizarea medicală şi acceptul familiilor.

Mâine dimineaţă, avionul militar care se întoarce de la Bruxelles este programat să zboare către Norvegia şi Finlanda, care vor prelua câte doi pacienţi.

Tot mâine, este aşteptată o echipă de medici din Franţa, ţară către care s-ar putea decide un alt eventual transfer de răniţi.

Luni, ajung la Bucureşti, în acelaşi scop, specialişti din Germania, ulterior vor fi discuţii şi cu medici din Marea Britanie,


Etichete incendiu in clubpacientiromanitalianspitaldecedatiavion militarRaed Arafatsmurdtratamentmediciintubati

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live