Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Martie 2022
Vizualizari: 385
Comentează add

Sub 2.000 ucraineni au intrat în România, în 24h, jumătate din media zilnică înregistrată în cursul săptămânii trecute. Ursoaica Masha, un leu şi un lup sunt adăpostite în România.

Traficul prin Punctul de Trecere a Frontierei Siret a scăzut semnificativ

radiojurnal

  Foto: Mihaela Buculei

Traficul prin Punctul de Trecere a Frontierei Siret a scăzut semnificativ. Sub 2.000 de ucraineni au intrat în România, în decurs de 24 de ore, jumătate din media zilnică înregistrată în cursul săptămânii trecute, anunţă Poliţia de Frontieră Suceava.

Ministerul Afacerilor Interne informează că de la începerea conflictului din Ucraina, 4.212 cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. Aceşti cetăţeni beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională. La acest moment, gradul de ocupare a centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 87.

România a devenit refugiu nu numai pentru oameni, ci şi pentru animale din Ucraina. Ursoaica Masha, care timp de aproape 20 de ani a trăit într-un circ din ţara vecină, a ajuns în România şi va fi primită la Sanctuarul Liberty de la Zărneşti. O gradină zoologică din oraşul Zaporojie a trimis la noi un leu şi un lup, care vor ajunge la Gradina Zoologică din Rădăuţi, apoi în Africa.


Etichete refugiațiucrainavama siretUrsoaica Masha

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live