Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Vineri, 12 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Arina Petrovici

12 Februarie 2021
Vizualizari: 439
Comentează add

În 2020 aeroporturile europene au pierdut 1,720 miliarde de pasageri, adică peste 70%, deoarece pandemia de coronavirus a afectat semnificativ industria călătoriilor.

Traficul pe aeroporturile europene a scăzut anul trecut la nivelul din 1995

arina-petrovici

Traficul pe aeroporturile europene a scăzut anul trecut la nivelul din 1995.

Cele din Turcia și Rusia au avut însă o evoluției mai bună decât aeroporturile din Europa occidentală, arată datele unui grup industrial regional.

În 2020 aeroporturile europene au pierdut 1,720 miliarde de pasageri, adică peste 70%, deoarece pandemia de coronavirus a afectat semnificativ industria călătoriilor.

Nicio industrie nu poate face față pe cont propriu unui asemenea șoc, subliniază directorul general al Consiliului internațional al aeroporturilor din regiunea Europa.

Acesta mai spune că până acum s-au alocat doar 2,2 miliarde de euro pentru sprijinirea aeroporturilor europene, respectiv mai puțin de 8% din veniturile pierdute anul trecut.

Cel mai sever declin al numărului de pasageri a fost înregistrat de aeroportul din Frankfurt - 73%, aceasta fiind urmat de Londra Heathrow, Amsterdam Schiphol și Paris Charles de Gaulle.

Până în trimestrul 4 cel mai aglomerat aeroport european a devenit cel din Istanbul, în schimb traficul pe aeroporturile din Uniunea Europeană a scăzut în ultimele trei luni ale anului trecut cu 84%, comparativ cu un declin de 64 de procente în cazul celor din afara blocului comunitar.

Specialiștii pun această scădere dramatică mai ales pe seama restricțiilor de călătorie mai dure aplicate în Europa.


Etichete (ii)traficaeroportpandemiescadere

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live