Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Radu

23 Martie 2020
Vizualizari: 324
Comentează add

Traficul la frontierele României este în scădere

catalin-radu

     Foto: Arhiva/ politiadefrontiera.ro

Traficul la frontierele României este în scădere semnificativă față de zilele trecute, anunță autoritățile.
 
În ultimele 24 de ore, pe la punctele vamale au trecut peste 38.000 de persoane, cetățeni români și străini, dintre care aproximativ 25.000 pe sensul de intrare în țară. Dintre aceștia, peste 18.000 au intrat dinspre Ungaria pe la toate punctele de frontieră.
 
Cel mai aglomerat punct de graniță rămâne Nădlac 2, după cum relatează reporterul nostru, Cătălin Radu.
 
Reporter: Purtătorul de cuvânt al Poliției de frontieră, Alexandra Găvan, a precizat că pe la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac 2 au intrat în țară, în ultimele 24 de ore, aproximativ 8.000 de persoane și 3.000 de mijloace de transport.
 
Alexandra Glăvan: Aş vrea să reamintesc faptul că, pe timpul nopții, pe teritoriul statului maghiar există acel culoar de trecere deschis în intervalul orar 21:0,  ora Ungariei, sau 22:06, ora României, iar cei care se prezintă la frontieră după ce traversează acest culoar se prezintă cu precădere în punctul de trecere a frontierei Nădlac 2 deoarece acesta face direct legătura cu autostrada și cu acel culoar pe care autoritățile ungare l-au format. Per total, se constată o scădere semnificativă în ceea ce privește traficul la frontieră, însă, în continuare, timpul de așteptare este unul ridicat, pentru că procedurile în sine durează mai mult.
 
Reporter: Valori de trafic ridicate s-au înregistrat și la granița cu Bulgaria pe sensul de ieșire din țară pentru autocamioane, în special la Calafat, ca urmare a verificărilor suplimentare pe care autoritățile de frontieră din statul vecin le efectuează pe linie de sănătate publică.
 
Potrivit Ordonanței militare numărul 2 din data de 21 martie, în acest moment, transportatorii de mărfuri au restricții de tonaj.
 
Se permite intrarea în țară și tranzitarea teritoriului doar pentru cei care conduc mijloacele de transport de peste 2,4 t, iar intrarea cetățenilor străini sau a apatrizilor este interzisă în România.
 
(PH)
 

Etichete frontieratraficvama(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live