Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINAL - continuare Joi, 21 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihai Bădescu

1 Februarie 2018
Vizualizari: 428
Comentează add

Trenurile nu circulă nici la această oră pe magistrala Bucureşti-Timişoara, după accidentul din această dimineaţă din judeţul Mehedinţi.

Traficul feroviar pe ruta Bucureşti - Timişoara este în continuare blocat

mihai-badescu

Foto: wikipedia.org.

Trenurile nu circulă nici la această oră pe magistrala Bucureşti-Timişoara, după accidentul din această dimineaţă din judeţul Mehedinţi, când trei vagoane ale unei garnituri încărcate cu motorină au deraiat, iar un al patrulea s-a răsturnat.

Accidentul a avut loc pe Dealul Balota, iar mai multe echipe de muncitori lucrează şi acum la refacerea şinei afectate pe o porţiune de aproape 150 de metri.

În zonă vor fi aduse apoi utilaje de mare tonaj, cu ajutorul cărora vagoanele deraiate să fie repuse pe şine.  

Blocarea traficului a stârnit nemulţumire printre călătorii care circulă pe ruta Bucureşti-Timişoara, iar prefectul judeţului Mehedinţi, Nicolae Drăghia, atrage atenţia că pericolul de accidente rămâne ridicat în zona Dealului Balota: 

Nicolae Drăghia: Acea zonă trebuie securizată mult mai mult; trebuie urmărite reparaţiile care s-au făcut - uneori, de mântuială -, firmele care au făcut aceste reparaţii. Considerăm că, din punct de vedere al situaţiilor de urgenţă, acea zonă încă este o zonă de pericol în judeţul Mehedinţi. 

Corespondentul nostru Mihai Bădescu aminteşte că în ultimii şase ani în zonă au fost cinci accidente feroviare, în care mai multe vagoane au deraiat.

Nu au existat victime, dar pagubele materiale au fost mari, iar traficul a rămas blocat chiar şi săptămâni întregi.  ccidentul feroviar din această dimineaţă din judeţul Mehedinţi schimbă şi traseul de mers al unor trenuri.

Este cazul garniturii de noapte de pe magistrala 900, Timişoara Nord - Bucureşti Nord.


Etichete Traficul feroviar pe ruta Bucureşti - Timişoarablocatmehedinti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live