Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Laura Stoican, Olt

18 Februarie 2020
Vizualizari: 1262
Comentează add

Traficul feroviar între Bucureşti şi Craiova este în continuare întrerupt

laura-stoican-olt

Foto: Laura Stoican

UPDATE: RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (18 februarie, ora 10:02) - Reporter: Laura Stoican
Realizator: Traficul feroviar între Bucureşti şi Craiova este în continuare întrerupt din cauza deraierii, ieri, a unui tren de marfă în judeţul Olt. Garnitura era formată din 37 de vagoane încărcate cu cereale. Mai multe trenuri de călători care circulă pe acolo au fost anulate. Corespondenta noastră Laura Stoican se află acum la locul accidentului şi ne oferă detalii în direct. Bună dimineaţa, Laura!
Reporter: Bună dimineața! În zonă a ajuns aseară o macara de mare tonaj, care lucrează acum pentru a ridica de pe șine vagoanele deraiate. Firul pe care a circulat trenul s-a rupt, iar linia ferată este destul de afectată. Oamenii spun că una din cauze ar putea fi infrastructura învechită. Circulația trenurilor pe Magistrala 900, care face legătura între capitală și vestul țării, ar putea fi reluată cel mai devreme la finele săptămânii. CFR a anunţat că în urma evenimentului feroviar, nu mai puțin de 23 de trenuri au fost anulate, deviate sau cu pasageri transbordați în microbuze sau autobuze, până la Caracal, de unde își pot continua drumul până la destinație. Transbordarea cu mijloace auto a călătorilor din trenurile care asigură legătura între capitală și vestul țării este necesară pentru continuitatea circulației feroviare pe relația București Nord-Craiova, dar și pentru a asigura front de lucru echipelor de intervenție care acționează în zona deraierii trenului de marfă.

Foto: Laura Stoican

Realizator: Călătorii care circulă pe ruta feroviară Bucureşti-Craiova sunt rugaţi să se informeze în prealabil în legătură cu mersul trenurilor.

- - - - - - - - - - -- - - -

Traficul feroviar între Bucureşti şi Craiova este în continuare întrerupt din cauza deraierii unui tren de marfă în judeţul Olt.

Garnitura era formată din 37 de vagoane încărcate cu cereale, din care 15 au ieşit de pe şine.

Mai multe trenuri de călători care circulau pe acolo au fost anulate. În unele cazuri s-a reuşit transferul auto al pasagerilor, pe distanţa Caracal - Drăgăneşti Olt.

- A deriat un mărfar pe aici şi suntem înfuriaţi, înfuriați până la Dumnezeu suntem înfuriaţi. Îşi bat joc de noi, s-a ales praful de calea ferată.
Reporter: De ce ați coborât din tren?
- Pentru că aşa ni s-a spus.
- Păi de ce, pentru că este accident aici pe calea ferată, a deraiat trenul și ne plimbă pe aici. După ce am făcut două ore întârziere, ne mai ţine şi acum încă două ore.

Realizator: Potrivit prefectului judeţului, traficul feroviar între staţiile Fărcaşele şi Drăgăneşti Olt ar putea fi reluat cel mai devreme mâine, pe un singur sens, urmând ca la finalul săptămânii să se redea circulaţiei ambele sensuri. Nu se cunosc deocamdată cauzele deraierii trenului de marfă, care aparţine unei companii private, transmite corespondenta noastră Laura Stoican.


Etichete trafic feroviarBucureştiCraiovaderaiereCFR

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live