Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Luni, 29 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Laura Stoican, Olt

18 Februarie 2020
Vizualizari: 759
Comentează add

Traficul feroviar între Bucureşti şi Craiova este în continuare întrerupt din cauza deraierii a unui tren de marfă în judeţul Olt.

Traficul feroviar este întrerupt şi azi în județul Olt pe Magistrala 900

laura-stoican-olt

Foto: Laura Stoican.

Traficul feroviar între Bucureşti şi Craiova este în continuare întrerupt din cauza deraierii, ieri, a unui tren de marfă în judeţul Olt.

Garnitura era formată din 37 de vagoane încărcate cu cereale, din care 15 au ieşit de pe şine.

În prezent se lucrează la eliberarea liniei de cale ferată. Până atunci, zeci de trenuri care circulă pe ruta respectivă sunt afectate.

Traficul feroviar este întrerupt şi astăzi în județul Olt pe Magistrala 900, între localitățile Fărcașele și Drăgănești Olt, după ce un tren încărcat cu cereale a deraiat ieri dimineață, circulația feroviară pe relația București Nord - Craiova desfășurându-se în condiții speciale.

Aseară, în zonă a ajuns o macara de mare tonaj de la București, care lucrează acum pentru degajarea liniilor de cale ferată. Firul pe care a circulat trenul operatorului privat încărcat cu cereale s-a rupt, iar linia ferată, precum și terasamentul sunt destul de afectate pe aproximativ 100 de metri.

Oamenii spun că una dintre cauze și cea mai plauzibilă ar fi infrastructura învechită, dar cauzele deraierii vor fi stabilite de o comisie de specialitate.

CFR a anunțat că în urma evenimentului feroviar zeci de trenuri au fost anulate, deviate sau pasagerii transbordaţi în microbuze sau autobuze până la Caracal, de unde își pot continua drumul până la destinație.

Transbordarea călătorilor cu mijloacele auto din trenurile care asigură legăturile între capitală și vestul țării este necesară pentru continuitatea circulației feroviare pe relația București Nord - Craiova, dar și pentru a asigura front de lucru echipelor de intervenție care acționează în zona deraierii trenului de marfă.


Etichete trenderaieretrafic feroviarbucurestiolt

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live