Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Miercuri, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Noiembrie 2016
Vizualizari: 799
Comentează add

Se circulă în condiţii de iarnă în special în zona de nord a ţării şi mai ales la munte, unde s-a depus strat nou de zăpadă.

Trafic în condiții de iarnă în nord și la munte

radiojurnal

Arhivă Foto: Petruț Hîrțescu.

Se circulă în condiţii de iarnă în special în zona de nord a ţării şi mai ales la munte, unde s-a depus strat nou de zăpadă, iar vântul bate cu putere. În judeţul Maramureş continuă să ningă.

În pasurile Gutâi şi Prislop, la Borşa, de pe DN 18, precum şi la Cavnic spre Ocna Şugatag, în zona pârtiilor de schi de pe DJ 109F, stratul de zăpadă de pe carosabil măsura între 1 şi 2 centimetri.

Utilajele de deszăpezire au înlăturat zăpada de pe carosabil şi au împrăştiat materiale antiderapante.

Poliţia Rutieră atrage atenţia că, în aceste condiţii, este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă. Sancţiunile pentru nerespectarea acestor reguli sunt amendă minimă de 600 de lei, dar şi reţinerea certificatului de înmatriculare al maşinii.

Copaci căzuți în București

Vreme rea şi în Capitală, unde 19 copaci au căzut pe străzi şi pe maşini în urma furtunii de noaptea trecută.

Cele mai multe intervenţii ale echipajelor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă au fost în sectorul 3.

De asemenea, reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov au fost solicitaţi să intervină şi pentru îndepărtarea a două antene, care au fost doborâte de vântul puternic.

Restricții pe anumite drumuri din țară

Pe drumurile din ţară există anumite restricţii, la această oră, din cauza vremii şi a unor evenimente rutiere.

inspector Alina Răbuga de la Centrul Infotrafic: "La această oră, în judeţul Cluj, pe DN1, la km 506, pe raza comunei Căpușu Mare, la intrarea în localitatea Dumbrava, din cauza zăpezii depusă pe carosabil, două autocamioane au derapat. Încă nu s-a reuşit mutarea acestora în totalitate, însă s-a dat drumul la trafic numai pentru autoturisme, care circulă alternativ.

"De asemenea, trebuie să ştiţi că în judeţul Gorj, pe DN67C Novaci-Rânca, pe carosabil s-a depus un strat subţire de zăpadă, care măsoară aproximativ 1 centimetru, între kilometrii 22 şi 34. De asemenea, se acţionează cu două utilaje de deszăpezire şi împrăştiere a materialului antiderapant.

"Tot în judeţul Gorj, pe DN66 Bumbeşti Jiu - Petroşani, se semnalează, la această oră, precipitaţii sub formă de lapoviţă.

"Totodată, vă informăm că în judeţul Caraş-Severin, pe DN58 Reşiţa - Caransebeş traficul a fost reluat în condiţii normale în zona localităţii Cornuţel. Amintim că, din cauza unui autotren care a derapat, traficul a fost îngreunat.

"Avem şi un accident de circulaţie, din cauza căruia traficul este întrerupt pe DN7, în judeţul Hunedoara, la kilometrul 397, mai exact pe raza localităţii Mintia.

"În acest evebiment rutier au fost implicate două autovehicule şi se pare că este vorba despre o pătrundere pe contrasens."


Etichete circulatieconditii iarnazapadamasiniviscolmaramures

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live