Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII DE WEEK-END Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

12 August 2022
Vizualizari: 416
Comentează add

Tot sudul Ucrainei a fost atacat de forţele ruse.

Tot sudul Ucrainei a fost atacat de forţele ruse

florin-lepadatu

  Foto: Alex Buzică.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI - Serviciile ucrainene de securitate au cerut astăzi Organizaţiei Naţiunilor Unite şi Comitetului Internaţional al Crucii Roşii să îşi trimită reprezentanţii pe teren, în locurile în care Rusia îi deţine pe prizonierii de război ucraineni, în contextul în care au apărut tot mai multe acuzaţii că aceştia sunt torturaţi şi executaţi.

Moscova şi Kievul au continuat şi astăzi să se acuze reciproc  pentru bombardarea centralei nucleare de la Zaporojjie, din sudul Ucrainei şi a zonei adiacente.

De altfel, tot sudul Ucrainei a fost atacat astăzi de forţele ruse, după cum relatează trimisul RRA, Mario Balint: ”Un avion de luptă multifuncțional rusesc Suhoi 35 a lansat astăzi o rachetă antiradar asupra districtului Baştan, fără să provoace pagube, a informat purtătorul de cuvânt al Comandamentului Operațional Sud, Vladislav Nazarov. Pe parcursul întregii zile, întreg sudul Ucrainei fost lovit intens cu rachete și artilerie de mare calibru. Cel mai greu încercate au fost localitățile Balşaia, Kostromka și Marhaneţ, care pentru mai multe ore s-au aflat sub o ploaie de proiectile reactive Grad, care au distrus mai multe terenuri agricole, două case, trei ferme și patru clădiri cu mai multe etaje. Au fost avariate obiective de infrastructură socială și industrială, trei persoane au fost rănite inclusiv un copil. Portul Nikolaev, construit pe amplasamentul anticei colonii grecești Olbia, a fost din nou ținta rachetelor rusești.


Vladislav Nazarov: ”Ruşii au lovit cu artileria grea, de calibrul 152, /Nikopolul/. Patru case din apropierea gării, mașini particulare, au fost avariate, fără pierderi umane. Încă o dată, inamicul testează infrastructura portuară din Nikolaev cu rachete Uragan, fără pierderi umane. Şi unitățile noastre de rachete și artilerie continuă să efectueze misiuni. Inamicul a pierdut alte 11 lansatoare de rachete și muniție în zona satului /Vaselei/, din regiunea Herson.”

Astăzi s-a sărbătorit Ziua Tineretului în Ucraina. Cu acest prilej, guvernatorul regiunii Nikolaev, Vitali Kim, a decorat mai mulți tineri care au ales să rămână în oraș și să se implice în ajutorarea semenilor lor.”


Etichete ucrainarazboi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live