Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV ROMANIA Luni, 25 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Bîrsan

17 Iulie 2017
Vizualizari: 380
Comentează add

Harghitenii preferă să aleagă mai nou culturi alternative, unde riscul de pierderi este mai redus, iar concurenţa cu producătorii din piaţa comunitară nu este la fel de acerbă.

Tot mai puţini agricultori din Harghita cultivă cartofi

angela-birsan

 Cultur[ de cartofi           Foto: pixabay.com.

Tot mai mulţi agricultori dn judeţul Harghita renunţă la cultivarea cartofilor. În ultimii 27 de ani, suprafaţa cultivată cu cartofi s-a înjumătăţit. Oamenii aleg acum culturi alternative, unde riscul de pierderi este mai redus, iar concurenţa cu producătorii din piaţa comunitară nu este la fel de acerbă.

Pentru harghiteni, cultivarea cartofului este o ocupaţie din ce în ce mai puţin atractivă. Numărul producătorilor s-a redus considerabil, pentru că pe de o parte, în ultimii ani s-au înregistrat pierderi mari din cauza capriciilor vremii, iar pe de altă parte, valorificarea acestei legume ridică probleme din ce în ce mai mari şi nu o dată au fost nevoiţi să îi vândă pe nimic sau chiar şi mai rău, să îi arunce.

Unii dintre ei fie au renunţat parţial, fie în totalitate la această îndeletnicire tradiţională, în locul cartofului descoperim acum pe câmpuri plantaţii de muştar, coacăz sau chiar de trandafir.


Etichete harghitaagriculturăculturivânzarepreţcalamitatecartofcoacăzmeteo

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live