Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 Luni, 26 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ramona Alexandrescu

16 Mai 2016
Vizualizari: 975
Comentează add

Peste 18 milioane de persoane au folosit serviciile de telefonie mobilă în România.

Tot mai mulți români accesează internetul de pe telefonul mobil

ramona-alexandrescu

Foto: Pixabay.com.

Peste 18 milioane de persoane au folosit anul trecut serviciile de telefonie mobilă în România - abonamente sau cartele preplătite.

Potrivit raportului de specialitate, publicat azi, numărul a fost în creştere cu 16% faţă de 2014, iar peste 14 milioane de persoane folosesc conexiunea în bandă largă, adică serviciile 3G şi 4G.

Tot anul trecut s-a consemnat că 94 din 100 de utilizatori au folosit internetul pe telefonul mobil. Preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Comunicaţiilor, Cătălin Marinescu, i-a explicat reporterului nostru, Ramona Alexandrescu, de ce românii accesează tot mai mult internetul de pe telefonul mobil.

Cătălin Marinescu: La sfârşitul anului 2015 numărul de utilizatori de telefonie mobilă a rămas aproximativ constant, penetrarea este de 116%, iar numărul de utilizatori de cartele SIM activă, deci care au fost folosite în cursul anului 2015 este de peste 22 de milioane.

Din aceştia avem un număr de 18 milioane de utilizatori de internet, avem o creştere semnificativă a utilizatorilor de internet de bandă largă, iar creşterea este adusă de dezvoltarea reţelelor 4G şi de creşterea numărului de utilizatori de servicii de telefonie internet mobil 4G.


Etichete internettelefon mobilCătălin Marinescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live