Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Sâmbătă, 17 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Cealera, Constanța

1 Octombrie 2020
Vizualizari: 236
Comentează add

Tot mai multe unități școlare din țară trec în scenariul roșu

sorin-cealera-constanta

   

Tot mai multe unități școlare din țară trec în scenariul roșu de predare online, din cauza creșterii numărului de infectări în rândul elevilor și al cadrelor didactice.
 
Aceasta este situația și în județul Constanța, unde autoritățile au decis, totodată, să suspende activitatea restaurantelor, a caselor de jocuri de noroc și a manifestărilor culturale organizate în interiorul clădirilor în patru localități, printre care Vama Veche și 2 Mai. Corespondentul RRA Sorin Cealera transmite.
 
Reporter: Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a luat decizia ca alte cinci unități de învățământ să treacă la predare exclusivă online pentru următoarele două săptămâni, ca urmare a creșterii numărului de îmbolnăviri în rândul elevilor și al cadrelor didactice.
 
Cristina Schipor, directorul DSP Constanța: În total, din rețeaua școlară avem 53 de persoane, 21 de cadre didactice, personal auxiliar - 1, elevi sunt 27, studenți - 2 și elevi preșcolari - 2. Aceștia care sunt pozitivi sunt internați.
 
Reporter: Autoritățile au decis să suspende activitatea restaurantelor, a caselor de jocuri de noroc și manifestările culturale organizate în interiorul clădirilor în comunele unde rata de incidență cumulată a cazurilor COVID-19 a depășit pragul de alertă de 1,5 la 1.000 de locuiori - Fântânele și Limanu, care include Vama Veche și 2 Mai.
 
Prefectul județului Constanța, George Niculescu: Facem aceste lucruri, care bineînțeles că au un caracter nepopular, tocmai pentru a preveni răspândirea virusului și a ține această pandemie sub control, până când rata incidenței va scădea sub 1,5.
 
Reporter: Municipiul Constanța a ajuns la o rată de 1,42, aproape de pragul de alertă.
 
(PH)

Etichete unitati scolarescenariul rosu(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live