Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Vineri, 14 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Constanţa Comănici

2 August 2020
Vizualizari: 380
Comentează add

Tot mai multe țări ale lumii reintroduc restricțiile ridicate în ultima lună.

Tot mai multe țări ale lumii reintroduc restricții

constanta-comanici

   Foto: Arhiva/ MApN

Tot mai multe țări ale lumii reintroduc restricțiile ridicate în ultima lună, pentru că se confruntă cu creșterea numărului de cazuri de coronavirus. Aproape 18.100.000 de persoane din lume s-au contaminat până acum, potrivit datelor prezentate în timp real de Universitatea americană "Johns Hopkins". Și numărul deceselor se apropie de 690.000, iar numeroase sisteme medicale, mai ales din țările sărace, sunt aproape de colaps. 

Reporter: Constanța Comănici - Dacă acum o lună, două, experții credeau că vara va contribui la încetinirea răspândirii noului coronavirus, acum multe regiuni de pe glob se văd în fața recrudescenței bolii. Sunt țări care urcă vertiginos în topul contaminărilor de la o zi la alta. Africa de Sud a ajuns pe locul 5 în lume, cu peste 500.000 de persoane infectate și aproximativ 8.200 de decese, după SUA, Brazilia, India și Rusia. Și autoritățile indiene semnalează record după record, iar țara cu un 1,4 miliard de oameni ar putea ajunge pe locul 2 în lume, depășind Brazilia. SUA au avut cinci zile consecutive cu peste 60.000 de cazuri, în total fiind 4.700.000 de îmbolnăviri, și 158.000 de morți.

Australia, țară continent are a gestionat cu succes val de COVID-19, a impus azi cele mai drastice măsuri de la izbucnirea pandemiei. Statul Victoria, a cărui capitală este Melbourne, a decretat până la jumătatea lunii septembrie stare de dezastru, pe lângă cea de urgență deja în vigoare. Circulația va fi interzisă în timpul nopții, iar locuitorii vor avea voie să meargă la cumpărături doar o dată pe zi și vor putea face exerciții fizice în afara casei cel mult o oră și nu mai departe de 5 km de locuință. Nici activitățile recreative nu mai sunt permise. Și țările europene sunt în alertă și sporesc controalele, mai ales pentru străini, iar așa-numitele liste roșii, cu state ai căror cetățeni ar trebui să intre în carantină, sunt în permanență actualizate.


Etichete (ii)coronavirusrestrictii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live