Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Vineri, 05 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Laura Stoican, Olt

17 Septembrie 2020
Vizualizari: 333
Comentează add

Tot mai multe focare Covid-19 în centre pentru îngrijirea vârstnicilor

laura-stoican-olt

  Foto: Arhiva/ Gabriel Sava.

Tot mai multe focare de coronavirus sunt descoperite de autorități în centre pentru îngrijirea vârstnicilor sau a persoanelor cu probleme de sănătate. În județul Cluj, 45 de persoane infectate au fost depistate la un astfel de centru din Gilău.

Marea majoritate sunt rezidenți ai centrului și au vârste cuprinse între 65 și 91 de ani. Focarul de la Gilău este al doilea identificat în ultimele zile, după cel de la Dezmir, tot din județul Cluj, ambele instituții având același proprietar. De altfel, poliția a deschis un dosar penal împotriva acestuia pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

O situație deosebită este și în județul Olt, la Centrul pentru vârstnici de la Spineni, unde peste 70 de persoane s-au infectați cu noul coronavirus.
 
Reporter: Laura Stoican - Un val de infectări cu noul coronavirus a fost înregistrat în Olt: nu mai puţin de 55 de cazuri în ultimele 24 de ore.
 
Toate cazurile sunt din localitatea Spineni, acolo unde funcționează un cămin de bătrâni și unde asistați şi angajați ai instituției au contactat noul coronavirus.
 
Bolnavii au fost internaţi la spitalul din Slatina, iar cei cu forme mai severe ale bolii, inclusiv cei cu comorbidități, vor fi transferaţi la Spitalul Caracal, spital suport pentru COVID-19.
 
Numărul celor infectați la Centrul de Îngrijire și Asistență Spineni a ajuns la 77 de cazuri. Direcția de Sănătate Publică Olt a demarat la Spineni o anchetă epidemiologică și a stabilit mai multe măsuri.
 
Centrul a intrat în carantină pentru o perioadă de 14 zile, iar 34 de salariați, aflați în instituție în momentul declanșării anchetei epidemiologice, au rămas izolați la locul de muncă.
 
(PH)

Etichete covid-19focarecentre pentru îngrijirea vârstnicilor(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live