Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Miercuri, 26 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulia Florescu

13 Octombrie 2011
Vizualizari: 1881
Comentează add

Viitorul ghid Lonely Planet pentru Europa de Est cuprinde în secţiunea acordată României legenda lui Dracula, dar desfiinţează unele mituri legate de personajul istoric Vlad Ţepeş, conform BBC Travel.

Tot Dracula "vinde" România

iulia-florescu

Castelul Bran. Foto: Flickr

"Lonely Planet" intenţionează să scoată pe piaţă un ghid de călătorie multinaţional despre Europa de Est, iar unul dintre subiectele pe care le tratează este legenda lui Dracula, potrivit BBC.

Primul mit pe care Leif Petternsen îl distruge este acela al personajului Dracula, cunoscut întregii lumi din opera lui Bram Stoker.

Jurnalistul Leif Pettersen s-a informat că a fost un domnitor valah, Vlad Dracul, ce s-a remarcat prin bătăliile sale sângeroase contra invadatorilor otomani, în timp ce vărul său primar, Stefan cel Mare a fost sanctificat de români, chiar dacă ar fi tras în ţeapă 2.300 de prizonieri turci. 

Jurnalistul menţionează chiar porecla de Ţepeş, atribuită îm urma metodei sale preferate de execuţie trasul în ţeapă, un obicei neobişnuit în Europa Medievală.

Al doilea mit distrus de acesta este casa lui Vlad Ţepeş, cunoscută la nivel mondial drept Castelul Bran.

Castelul construit de Vlad este de fapt Cetatea Poienari, un loc superb la sud-vest de Carpaţi, departe de potecile bătătorite ale turiştilor, pe care doar pasionaţii de această legendă sau istoricii îl vizitează ocazional.

Leif Petternsen face diferenţa între cele două locuri.

Dacă la Castelul Bran se pot achiziţiona suveniruri cu chipul lui Vlad Dracul şi se desfăşoară circuite turistice, la Cetatea Poenari, construită de prizonierii turci într-un peisaj pitoresc, pot fi admirate doar ruinele fortăreţei.


Etichete DraculaBranPoenariBBC

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live