Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINAL Marţi, 19 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

6 Septembrie 2017
Vizualizari: 1257
Comentează add

Metropola Australiană Melbourne se situează pe primul loc al clasamentului realizat de specialiştii CNN pentru oraşelor din punctul de vedere al „condiţiilor de locuire”.

Topul primelor 10 oraşe locuibile din lume în 2017

radu-dobritoiu

 Topul pentru oraşele în care este cel mai uşor să locuieşti ţine cont de mai multe repere care consolidează scorul final. Melbourne a obţinut 97,5 puncte din 100, pe o listă anuală în cadrul unui sondaj ce s-a desfăşurat pentru 140 de oraşe din diferite ţări. Printre reperele principale se numără serviciile de sănătate, stabilitatea prezenţei locuitorilor, cultură şi mediu, educaţie şi infrastructură. Melbourne a primit această poziţie după ce a ocupat 7 luni locul întâi.

Printre primele metropole ale acestui clasament nu se numără nici un oraş din România. CNN nu publica lista cu cele 140 de oraşe incluse în acest sondaj ci prezintă doar primele locuri.

Capitala Austriei, Viena, se situează pe locul doi al acestui clasament cu un scor de 97,4 puncte. Ceea ce impune şi Europa în această statistică pe un loc fruntaş dacă ţinem cont de alte poziţii deţinute de metropole de pe bătrânul contintent. Urmează oraşul canadian Vancouver cu 97,3 puncte. Ambele oraşe îşi meţin poziţia din clasamentul anului 2016.

Clasamentul general poziţionează însă Canada pe primele locuri, ocupând cu oraşele sale 3 locuri din primele 10. Alte trei locuri sunt deţinute de Australia. În timp ce Europa deţine trei locuri in top 10 cu metropole din Austria, Finalnda şi Germania.

Oraşul islandez Reykjavik a urcat 13 locuri de pe 50 pe 37, cea mai importantă ascensiune, obţinând un scor de 89,9. CNN consideră că această avansare are la bază o creştere constantă a turismului dar şi o reconstrucţie, o redezvoltare a oraşului. Amsterdam, care are o descreştere a ratei criminalității în ultimii ani a urcat pe locul 18 cu un scor de 94,0 puncte.

Atacurile teroriste au afectat poziţiile deţinute de Stockholm şi de Manchester. Oraşul scoţian a căzut în acest top de pe locul 43 pe locul 51 iar Stockholm a ajuns pe locul 26 cu un scor total de 92,1.

Reyultatele generalle pentru primele 12 oraşe indică îmbunătăţiri în general din punctul de vedere al „condiţiilor de locuire” în timp ce doar şase dintre acestea au suferit un declin. Iataă primele 10 metropole din acest clasament:

 1. Melbourne, Australia

2. Viena, Austria

3. Vancouver, Canada

4. Toronto, Canada

5. Calgary, Canada

6. Adelaide, Australia

7. Perth, Australia

8. Auckland, Noua Zealandă

9. Helsinki, Finlanda

10. Hamburg, Germania


Etichete clasamente oraşeclasamente turism 2017oraşe sigure în lumecele mai acceptabile oraşe

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

Notice: Uninitialized string offset: 0 in /var/www/romania-actualitati.ro/html/lib/Cake/View/Helper/HtmlHelper.php on line 704 atentionare-nowcasting
X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live