Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ Sâmbătă, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Oana Negrea, Sfântu Gheorghe

29 Iunie 2011
Vizualizari: 1208
Comentează add

Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Covasna a realizat un top al meseriilor care au generat cei mai mulţi şomeri în ultimul an.

Top 10 al meseriilor fără căutare

oana-negrea-sfantu-gheorghe

În acest inedit top 10 au intrat vânzători, constructori, tâmplari, dar chiar şi contabili, care, se pare, îşi găsesc tot mai greu un loc de muncă în ultima vreme.

În evidenţele Agentiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă există peste 1000 de muncitori necalificaţi care au lucrat în industria prelucrătoare, la întreţinerea drumurilor ori ca manipulanţi de mărfuri, precum şi 127 de persoane care, înainte de a intra în şomaj, au lucrat ca vânzători în magazine sau pieţe. De asemenea, sunt înregistrate 90 de persoane specializate în îngrijiri şi supravegheri la domiciliu, 54 de tâmplari şi 52 de contabili.

În judeţul Covasna e tot mai greu să găseşti un loc de muncă în condiţiile în care rata şomajului  se situează la aproape 8%, cu trei procente mai mare decât la nivel naţional. Printre cei peste 7500 de şomeri aflaţi în evidenţe se regăsesc şi 190 de persoane cu studii superioare.

Lipsa locurilor de muncă şi cererea mare a făcut ca şi salariile să fie mai scăzute în Covasna comparativ cu alte judeţe din ţară. Practic salariul mediu brut este cu aproape 800 de lei mai mic decât la nivel naţional, majoritatea covăsnenilor fiind plătiţi la nivelul salariului minim pe economie.

În perspectivă se anunţă noi disponibilizări. Aproape 30 de covăsneni îşi vor pierde locurile de muncă în urma concedierilor colective ce vor avea loc în această vară la Societăţile Naţionale  CFR Călători şi CFR Marfă. Dar e şi-o veste bună -  un supermarket care se va deschide la Sfântu Gheorghe oferă 25 de locuri de muncă, ne-a informat Oana Negrea.
 


Etichete șomerilocuri de muncăCovasna

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live