Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END (Continuare) Duminică, 31 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Diana Surdu

27 Iunie 2019
Vizualizari: 576
Comentează add

Secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, a fost achitat astăzi, definitiv de Instanţa Supremă, pentru mai multe infraţiuni, printre care şi trafic de influenţă.

Toni Greblă, achitat definitiv de Instanța Supremă

diana-surdu

Foto: Agerpres.

Secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, a fost achitat astăzi, definitiv de Instanţa Supremă, pentru mai multe infraţiuni, printre care şi trafic de influenţă.

Completul de cinci judecători a respins, astfel, apelul făcut de DNA, dupa ce, în mai anul trecut, un alt complet îl achitase pe inculpat.

În acelaşi dosar au fost achitaţi şi oamenii de afaceri Ion Bîrcină şi Mihai Prundianu, dar şi Gheorghe Grecu şi Victor Dolghi.

A existat şi o opinie separată, un magistrat optând pentru condamnarea lui Toni Greblă la 2 ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi la 2 ani de închisoare pe Ion Bîrcină pentru cumpărare de influenţă.

Procurorii DNA susţin că Toni Greblă, când era senator şi apoi judecător la Curtea Constituţională, a primit de la omul de afaceri dreptul de a folosi, gratuit, o maşină BMW şi un post telefonic, precum şi bani şi materiale electorale, iar în schimbul lor va face presiuni asupra unor funcţionari publici, să acorde facilităţi comerciale firmelor controlate de Ion Bîrcină, precizează reporterul Diana Surdu.


Etichete toni greblaachitatinstanta supremadna

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live