Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

21 Ianuarie 2022
Vizualizari: 240
Comentează add

Tone de deșeuri expediate din state europene au fost oprite la granița României anul trecut.

Tone de deșeuri oprite la graniță

florin-lepadatu

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - Tone de deșeuri expediate din state europene au fost oprite la granița României anul trecut.

Cele mai multe transporturi ilegale au fost descoperite la Vama Giurgiu, unde Garda de Mediu a constatat, după controale, că marfa nu corespunde cu documentele.

Deșeurile au fost înapoiate firmelor expeditoare, după cum transmite corespondenta RRA Marcela Petcu: ” În cursul anului 2021 a existat un trend crescător al transferurilor ilegale de deșeuri, identificate în punctele de trecere a frontierei de stat, şi o presiune crescută asupra granițelor, mai ales din cauza costurilor semnificativ mai scăzute pentru tratarea și valorificarea deșeurilor. Cele mai multe evenimente au fost înregistrate la frontiera cu Bulgaria, în zona de competență a Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu. În ceea ce privește punctele de trecere, cel mai folosit a fost Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu. În situația în care se constată că transporturile de deșeuri nu respectă legislația în domeniu, reprezentanții Gărzii de Mediu dispun măsura nepermiterii accesului pe teritoriul României pentru mărfurile în cauză.”


Etichete deseurigunoaie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live