Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMÂNII DE PRETUTINDENI Sâmbătă, 10 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

10 Ianuarie 2017
Vizualizari: 757
Comentează add

Ministrul Energiei că în ciuda gerului şi a debitului scăzut al Dunării, România stă bine cu resursele de energie

Toma Petcu: România nu are probleme cu consumul intern de energie

radiojurnal

Toma Petcu, ministrul Energiei Foto: opiniagiurgiu.ro

Consumul de gaze din ţara noastrã a atins în aceste zile geroase un vârf istoric. Aproape 72,5 milioane de metri cubi au fost necesari, iar pentru energie electricã, 9.700 de mega-waţi.

România nu are însã probleme în a furniza energie pentru folosul intern. În urma şedinţei Comitetului de iarnã de la sediul Transelectrica, ministrul energiei, Toma Petcu, anunţã cã s-au repornit centralele eoliene care fuseserã afectate de viscol, ceea ce aduce un plus de aproape 1500 de mega-waţi în sistem.

Pe de altã parte, debitul Dunãrii a scãzut la aproximativ 1.800 de metri cubi pe secundã, fapt care poate crea probleme, dar nu deocamdatã, pentru cã existã rezerve de apã în lacurile de acumulare, dã asigurãri demnitarul.

Alte probleme se înregistreazã la încãrcarea cãrbunilor pentru transport, care, din cauza gerului, îngheaţã, mai spune ministrul Toma Petcu. 

"Stocul de cãrbune în minã este unul foarte bun, aproape de 400-500 de mii de tone. Din pãcate, transportul acestui cãrbune cãtre centrale n-a fost fãcut în timp optim, au apãrut, din cauza condiţiilor meteo, din cauza gerului, probleme la descãrcare, pentru cã îngheaţã cãrbunele.

Avem cantitãţi pe care reuşim sã le descãrcãm în cursul zilei de astãzi. Vom asigura vârful, vom continua ritmul de descãrcare şi vom face o analizã, sã vedem de ce aceşti oameni, care au condus pânã la urmã şi au fost responsabili de acest lucru n-au evaluat şi n-au încercat sã meargã şi pe o situaþie în care Complexul Energetic Oltenia ar putea sã meargã la capacitate maximã cu toate grupurile", a spus ministrul.


Etichete Toma Petcuministrul Energieienergia de consum pentru iarnă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live