Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Luni, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andreea Marin

3 Martie 2017
Vizualizari: 804
Comentează add

Ministrul Economiei a explicat că acest gazoduct, care va fi finalizat în 2020, va face ca România să fie independentă în privinţa gazelor

Toma Petcu: Lucrările la gazoductul BRUA vor începe la sfârşitul anului Toma Petcu: Lucrările la gazoductul BRUA vor începe la sfârşitul anului - Conține audio

andreea-marin

Toma Petcu, ministrul Energiei Foto: opiniagiurgiu.ro

Ministerul Energiei anunţă că a emis autorizaţia de construcţie pentru gazoductul BRUA, un nou coridor european de transport al gazelor naturale care va interconecta Bulgaria, România, Ungaria şi Austria.

Ministrul Energiei, Toma Petcu, spune că lucrările vor începe în ultimul trimestru al acestui an şi vor fi gata în 2020. Proiectul are toate premisele să aducă ţării noastre stabilitate energetică, mai consideră Toma Petcu.

Toma Petcu: "Este foarte important pentru România, în acelaşi timp pentru gazele care vor fi extrase din platforma continentală de pe Marea Neagră şi aduse în 2020 pe ţărm. Pe de altă parte, mărim capacitatea de transfer între România şi Bulgaria şi între România şi Ungaria.

Acest lucru înseamnă că România poate să capete o independenţă pe partea de gaze, mai ales în perioada de iarnă, când avem consumuri foarte mari, fără să mai fim captivi unor furnizori care tot timpul ne-au dat aceste gaze când s-au făcut importuri.

Şi toate aceste investiţii se fac pe teritoriul a 11 judeţe. O conductă care traversează 550 de km din România înseamnă şi crearea de noi locuri de muncă şi dezvoltarea foarte mult a capacităţii de transport."

Valoarea totală a construcţiei gazoductului se ridică la 600 de milioane de euro, o treime provenind din fonduri europene.

AUDIO: Interviu cu Ministrul Energiei, Toma Petcu.


Etichete Toma Petcugazoductul BRUAnou coridor european de transport

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live