Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Sâmbătă, 27 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

31 Iulie 2011
Vizualizari: 2049
Comentează add

Concursul la care a participat Toma Coconea presupune traversarea Alpilor din Austria până în principatul Monaco folosind ca mijloc de transport parapanta şi propriile picioare.

Toma Coconea, locul II la o competiţie de sport extrem

ilie-pintea

Toma Coconea. Foto: Ilie Pintea.

După un traseu infernal de peste 800 de kilometri parcurşi în alergare sau în zbor cu parapanta, Toma Coconea a reuşit să se claseze pe locul al doilea la RedBull Xalps, cea mai dură competiţie de sport extrem din Europa.

Anul acesta, la concurs s-au înscris peste 7000 de sportivi din toată lumea, însă numai 30 au fost invitaţi să participe, iar Tomi este deja un veteran al acestei curse a curajului şi rezistenţei, la care a mai ocupat locul al doilea şi în 2007.

Concursul presupune traversarea Alpilor din Austria până în principatul Monaco folosind ca singur mijloc de transport parapanta şi propriile picioare, fiecare dintre atleţi având un coechipier la sol care îi pregăteşte echipamentul şi îl ţine la curent cu condiţiile de zbor.

Toma Coconea a reuşit să parcurgă cei peste 800 de kilometri în exact 14 zile, alergând mai bine de jumătate din traseu, pentru că vremea rea nu a permis zborul.

El este cunoscut printre sportivii de acest calibru pentru capacitatea sa extraordinară de a-şi duce limitele la extrem, şi dacă intraţi pe site-ul lui o să vedeţi în câteva filmări ce înseamnă să alergi până la epuizate pe crestele Alpilor şi să-ţi pui sacul de dormit la marginea drumului.

Pentru acest gen de competiţii, Tomi se antrenează intens în Parâng, unde este instructor de zbor, alergând cel puţin 30 de kilometri pe zi.

Performanţele sale la zborul cu parapanta sunt legendare printre iubitorii acestui sport: a reuşit o salvare montană folosind parapanta în premieră mondială, a ajuns cu aripa sa la peste 5000 de metri şi este vicecampion mondial la zborul cu parapanta.


Etichete sport extremparapantăRomâniaParâng

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live