Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎN ZORI Miercuri, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

2 Iunie 2021
Vizualizari: 264
Comentează add

Toate planurile naționale de redresare și reziliență, inclusiv cel al României, vor fi evaluate de Comisia Europeană înainte de a primi finanțare.

Toate planurile de redresare şi rezilienţă ale ţărilor UE, evaluate de CE

radiojurnal

   Foto: Arhivă.

Toate planurile naționale de redresare și reziliență, inclusiv cel al României, vor fi evaluate de Comisia Europeană înainte de a primi finanțare.
 
În perspectiva împrumuturilor pe care le va face în numele celor 27 de state membre pentru a putea susține financiar redresarea, executivul comunitar a decis astăzi că regulile de disciplină bugetară care prevăd încadrarea într-o anumită limită de deficit să rămână suspendate și anul viitor.
 
Măsura este considerată necesară pentru a putea ieși din criza economică provocată de pandemia de COVID.
 
Regulile nu se mai aplică din martie anul trecut, iar acum Bruxelles-ul și-ar dori ca toate cele 27 de state membre să ajungă la nivelul de dezvoltare economică de dinaintea crizei până la final de 2022.
 
În acest scop, vicepreședintele executivului comunitar, Valdis Dombrovskis, a încurajat țările din spațiul comunitar să continue politicile bugetare favorabile creșterii și investițiile publice prin atragerea de finanțări din cadrul Planului European de Redresare Economică.

Etichete PNRRComisia EuropeanaValdis Dombrovskis(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live