Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTRE SACRU SI PROFAN Miercuri, 27 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

10 Septembrie 2014
Vizualizari: 806
Comentează add

Ministerul Sănătăţii a aprobat toate dosarele pentru tratament în străinătate, anunţă Departamentul de Comunicare al Instituţiei.

Toate dosarele pentru tratament în străinătate, aprobate

adriana-turea

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu. Foto: Alexandru Dolea

Ministerul Sănătăţii a aprobat toate dosarele pentru tratament în străinătate, anunţă Departamentul de Comunicare al Instituţiei. 

În document se precizează că în prezent, nu există dosare în aşteptare. Până în prezent, Ministerul Sănătăţii a alocat 10,6 milioane de lei pentru aceste tratamente, aprobate de Comisia din cadrul  Ministerului. 
 
Procedura se adresează doar tratamentelor care nu pot fi efectuate în ţară, şi nu pot fi decontate în baza formularelor europene dedicate serviciilor medicale încluse în pachetul de servicii de bază. 
 
Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu susţine că la rectificarea bugetară au fost aprobate fondurile necesare, aproximativ 6 milioane de lei şi că vor aloca în continuare sumele necesare, în funcţie de dosarele pe care le vor primi şi pentru ultimul trimestru al anului, astfel încât să nu mai existe sincope în derularea acestei activităţi.
 
Costurile necesare tratamentelor în străinătate sunt extrem de ridicate şi nu sunt incluse în pachetul de bază al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.
 
De exemplu, costul pentru efectuarea unui transplant pulmonar este de 120.000 de euro, costul pentru  o terapie radioizotopică se ridică la 12.000 de euro, iar chimioterapia intraperitoneală, care nu se poate face în România, cu intervenţie chirurgicală pentru cancer de colon, se ridică la 27.000. Aceste costuri sunt finanţate integral din bugetul Ministerului Sănătăţii.

Etichete Ministerul SănătăţiiNicolae Bănicioiufonduriservicii medicaletratamente în străinătate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live