Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE(Continuare) Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

17 Iunie 2015
Vizualizari: 2588
Comentează add

Agenția Națională de Achiziții Publice (ANAP) are avea ca scop coordonarea și implementarea măsurilor Strategiei naționale în domeniul achizițiilor publice.

Toate contractele de achiziţii publice vor fi derulate prin ANAP

iulian-olescu

Foto: Arhivă.

Toate contractele de achiziţii publice vor fi derulate, în ţara noastră, începând de anul viitor, prin intermediul unei Agenţii Naţionale de Achiziţii Publice care va avea ca scop principal reformarea acestui domeniu în acord cu recomandările Comisiei Europene.

Expertul în achiziţii publice, Eduard Badea, a explicat ce schimbări legislative va aduce această reformă.

"Se va stabili ce instituţie reglementează, ce instituţie controlează şi să nu mai fie abordări neunitare din punct de vedere al interpretărilor legislaţiei; se va întâri capacitatea administrativă a autorităţilor contractante personal pregătit bine, calificat, se va merge pe o componentă de supraveghere a sistemului achiziţiilor publice dar mai mult decât control, va fi o parte de supervizare, adică se vor /.../şi măsuri inclusiv de remediere şi va fi şi o parte de monitorizare şi de eficientizarea competiţiei în acest sistem", a spus Eduard Badea.

Îmbunătăţirea sistemului de achiziţii publice reprezintă o condiţie prealabilă pentru ca România să poată accesa fondurile europene ce i-au fost alocate pentru următorii şase ani.


Etichete achiziţii publiceAgenția Națională de Achiziții PubliceEduard Badea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live