Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 - continuare Joi, 13 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 Februarie 2018
Vizualizari: 373
Comentează add

Toată ţara se află sub cod galben de frig, cu temperaturi mai scăzute cu 10-15 grade decât ar fi normal pentru această perioadă.

Toată ţara se află sub cod galben de frig

radiojurnal

Toată ţara se află sub cod galben de frig, cu temperaturi mai scăzute cu 10-15 grade decât ar fi normal pentru această perioadă.

Începând din această noapte şi până joi, va fi în vigoare un cod portocaliu de ger care va viza Bucureştiul şi 27 de judeţe din Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea.

În acest interval, valorile termice vor fi vor coborî până la minus 22 de grade.

Totodată, a fost emis un cod portocaliu de ninsori şi vânt puternic, valabil în capitală şi 12 judeţe din sudul ţării.

De la Administraţia Naţională de Meteorologie, Romica Jurca: În sudul Banatului, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei, ninsorile vor fi moderate şi, local, însemnate cantitativ. Se va depune strat de zăpadă consistent, vântul va avea intensificări, cu viteze de 45 - 55 km/h, iar în partea de sud-est a teritoriului, peste 60 - 65, viscolind şi spulberând zăpada, în acelaşi timp diminuând vizibilitatea.

De mâine dimineaţă, de la ora 7, până mâine seară, la ora 23, în judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman, stratul de zăpadă ar putea atinge grosimi de 30 - 40 de cm, iar intensificările de vânt vor fi, în general, de până la 45 - 55 km/h, viscolind ninsoarea.

De mâine de la ora 10 până poimâine la ora 14, viscolul va fi mai puternic în judeţele Giurgiu, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Constanţa şi Tulcea, inclusiv în municipiul Bucureşti, în sensul că, şi aici, va ninge, se va depune strat de zăpadă. Aici, rafalele de vânt vor fi de 55 - 65 km/h, local, peste 70 km/h şi vor fi perioade de timp în care ninsoarea va fi puternic viscolită şi vizibilitatea redusă substanţial, în principal sub 50 de metri.


Etichete meteocod galben de frig

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live