Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NATIONAL RADIOFONIC Marţi, 16 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

6 Octombrie 2017
Vizualizari: 583
Comentează add

Sunt posibile însă şi perioade de alternanţă în care zilele cu temperaturi mai ridicate să fie urmate de unele reci şi ploioase.

Toamna 2017 va fi mai caldă decât în mod obişnuit

radiojurnal

 Foto: Arhivă.

Toamna acestui an va fi mai caldă decât în mod obişnuit, spune directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Elena Mateescu. Sunt posibile, însă, şi perioade de alternanţă, în care zilele cu temperaturi mai ridicate să fie urmate de unele reci şi ploioase. 

"Toamna pare a avea un regim de temperaturi mai ridicat decât în mod obişnuit, în special pentru sud-estul, sudul şi vestul României, iar în ceea ce priveşte cantităţile lunare de precipitaţii, cu o tendinţă spre deficit în majoritatea regiunilor şi în lunile octombrie şi noiembrie o tendinţă spre excedent, în special în centrul, estul şi vestul României. Nu trebuie să excludem de asemenea acele alternanţe de vreme călduroasă, în care putem să avem valori mai ridicate decât în mod obişnuit pentru data din calendar, urmate de perioade mai reci, în care instabilitatea atmosferică să fie caracterizată de ploi, temperaturi mai scăzute şi o evoluţie specifică sezonului care, iată, ne aşteptăm să debuteze", a declarat la Radio România directorul general al ANM.


Etichete Elena MateescuANM. CALDFRIGmeteoploaie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live