Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Vineri, 10 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski - corespondentul Radio România Actualităţi la Kiev

10 Martie 2014
Vizualizari: 941
Comentează add

La începutul discuţiilor cu omologul său, ministrul român de externe a subliniat sprijinul României, în UE şi în NATO, pentru soluţionarea paşnică a crizei din Ucraina.

Titus Corlăţean, în vizită în Ucraina

alexandru-beleavski---corespondentul-radio-romania-actualitati-la-kiev

Ministrul de externe Titus Corlăţean. Foto: Arhivă.

Situaţia din Ucraina este analizată, la Kiev, de ministrul român de externe, Titus Corlăţean cu omologul său Andrii Deşciţa.

La începutul discuţiilor, ministrul ucrainean de externe a mulţumit pentru sprijinul României faţă integritatea teritorială şi suveranitatea Ucrainei, cât şi pentru primirea la tratament, în România, a mai multor cetăţeni ucraineni, răniţi în timpul evenimentelor violente de la Kiev.

Anterior acestei întâlniri, ministrul Titus Corlăţean a depus o coroană de flori în Piaţa Independenţei din Kiev, în numele Romaniei şi al poporului român, care are experienţa revoluţiei din 1989 şi este solidar cu poporul ucrainean - a afirmat ministrul Corlăţean.

El a subliniat sprijinul României, în Uniunea Europeană şi în NATO, pentru soluţionarea paşnică a crizei şi a vorbit despre două acorduri bilaterale pe care România intenţionează să le încheie foarte rapid cu Ucraina.

"Ani de zile au fost negociate instrumente precum acest acord bilateral pentru creşterea măsurilor de încredere şi de securitate. Sper ca astăzi, dacă partea ucraineană va confirma mandatul, să semnăm acest acord, negociat foarte mulţi ani. E un moment oportun, prielnic pe care dorim să-l punem în valoare. În egală măsură ştiţi foarte bine, am trimis înainte de venirea mea la Kiev, o echipă de negociatori pentru a accelera procesul de negociere a acordului privind micul trafic de frontieră.

"Sunt progrese, un punct cel puţin din cele două rămase în suspensie ani de zile a fost soluţionat. Sper ca în cursul discuţiilor de astăzi cu ministrul de externe ucrainean să găsim o soluţie bună pentru ambele părţi la al cel de-al doilea subiect care nu fusese clarificat anterior şi să avem, măcar, parafarea sau semnarea de referendum astăzi şi ulterior confirmarea finală", a spus Titus Corlăţean.


Etichete KievUcrainaUETitus Corlăţeanacorduricriză

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live