Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

4 Martie 2014
Vizualizari: 858
Comentează add

Ministrul de externe a spus că declaraţia parlamentului privind situaţia din ţara vecină ar putea fi adoptată săptămâna viitoare şi nu mâine, cum a fost stabilit în mod iniţial.

Titus Corlăţean, audiat în Parlament pe tema Ucrainei

radiojurnal

Ministrul de externe Titus Corlăţean. Foto: Arhivă.

Ministrul de externe, Titus Corlăţean, a fost audiat astăzi în comisiile de politică externă din Senat şi Camera Deputaţilor, pe tema evoluţiilor din Ucraina.

Acesta a precizat că declaraţia parlamentului privind situaţia din ţara vecină ar putea fi adoptată săptămâna viitoare şi nu mâine, cum a fost stabilit în mod iniţial.

Ministrul a declarat că aşteaptă să vadă evoluţiile concrete din  zilele următoare şi a readus în discuţie inclusiv situaţia minorităţilor, după abrogarea legii referitoare la drepturile lingvistice.

"În legea anterioară privind limbile regionale şi minoritare, am exprimat aşteptarea care nu este doar a României, ci a Uniunii Europene, a comunităţii euro-atlantice ca această lege să fie repusă în vigoare.

"Este foarte important şi pentru românii care trăiesc în Ucraina", spune Titus Corlăţean.

Ministrul de externe a discutat, la telefon, cu omologul interimar ucrainean.

Cei doi au decis să continue consultările cu ocazia unei vizite pe care o va face la Kiev şeful diplomaţiei române în perioada imediat următoare, se precizează într-un comunicat de presă.


Etichete Titus CorlăţeanexterneUcrainaKievParlamentaudiere

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live