Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

13 August 2020
Vizualizari: 265
Comentează add

Titlurile de stat pentru populație, denumite "FIDELIS", au intrat la tranzacționare la Bursa de Valori Bucureşti.

Titlurile de stat FIDELIS, tranzacționate la BVB

iulian-olescu

Foto bvb.ro

Titlurile de stat pentru populație, denumite "FIDELIS", au intrat astăzi la tranzacționare la Bursa de Valori Bucureşti.

A fost, totodată, și prima emisiune de titluri de stat denominată în monedă europeană lansată de Ministerul Finanțelor Publice.

Ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu, a deschis ședința de tranzacționare alături de reprezentanții Autorității de Supraveghere Financiară, ai Consorțiului de Intermediere a Ofertei și ai BVB, precizând că după succesul înregistrat cu aceste emisiuni programul de finanțare prin împrumutri de la populație va continua.

Florin Cîțu: Avem cea mai mare subscriere de la populație, pe care o preia Ministerul Finanțelor Publice, într-o lună de zile. În același timp, bineînțeles, avem o premieră în emisiunea de obligațiuni în euro; nimeni nu a avut curajul, am făcut-o și se vede că este un lucru foarte bun. Și emisiunea în euro a fost un succes, pe lângă emisiunea în lei. Acest program continuă, nu numai pentru că este un succes, dar și ca strategie de finanțare a statului român.

Reporter: Statul a atras peste două miliarde de lei prin intermediul titlurilor de stat listate astăzi la Bursă, iar preşedintele BVB, Radu Hanga, a reconfirmat faptul că în această perioadă piețele financiare internaționale sunt inundate de bani de către băncile centrale, iar pe plan local există sume importante care s-au acumulat în zona fondurilor de investiții și a fondurilor de pensii, de ordinul a 25 de miliarde de euro, sume care sunt disponibile pentru plasamente pe piață.


Etichete bvbfidelis(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live