Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZITIA DUMNEAVOASTRA Miercuri, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

13 Februarie 2018
Vizualizari: 6452
Comentează add

Ministrul apărării Mihai Fifor a modificat regulamentul ce le permitea militarilor să vină şi să plece în civil de la unităţile militare, revenindu-se la obligativitatea uniformei.

Ţinuta de oraş va fi purtată din nou obligatoriu de militari

radu-dobritoiu

Ministrul Apărării Naţionale a modificat ordinul care le permitea militarilor să vină şi să plece în civil la unităţile militare. Modificarea, făcută în urmă cu trei zile, impune pentru militari obligativitatea ţinutei de oraş prin modificarea articolului 211 din normativul (RG1) ce reglementează purtarea uniformei militare.

Ministrul apărării naţionale a făcut aceste precizări la emisiunea "Serviciul de noapte" difuzată la Radio România Actualităţi:

"Acum trei zile, sunt exact trei zile, de când am semnat ordinul prin care am modificat Articolul 211 din acest ordin care se referea la portul ţinutei militare de la domiciliu până la locul desfăşurării activităţii. (...) Obligatoriu; obligatoriu ţinuta de oraş, da. Vreau să vă spun că a provocat o oarecare rumoare şi mă aştept să provoace şi mai multă din momentul în care va fi pus în aplicare, pentru că eu spun aşa - şi o să o repet, cu riscul de a-mi atrage antipatii: în momentul în care ai decis să îmbrăţişezi cariera militară, ţi-ai asumat printre altele şi această haină militară care te onorează.

Să vedeţi noua ţinută pe care o pregătim în momentul de faţa cu domnul general Ciucă, deosebită, o să placă foarte mult. Dar dincolo de asta, reprezintă până la urmă un simbol. Militarul român nu cred că are de ce să se jeneze purtântânu-şi ţinuta militară pe care a îmbrăcat-o în momentul în care a depus un jurământ faţă de ţară. Nu pleci ca..., pleci în tură şi-ţi duci salopeta în plasă şi te îmbraci la locul de muncă."

Astfel se revine la purtarea obligatorie a uniformei de către militari spre şi de la unităţile  unde îşi desfăşoară activitatea. Regulamentul de ordine interiorară (RG1) a fost modificat după 2007, permiţându-le militarilor să se schimbe şi să poarte ţinută civilă spre şi de la unităţile lor militare.


Etichete Modificare RG1tinuat de oras obligatorieuniforme militariMihai FiforMaria Toghina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live