Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Duminică, 24 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

13 Martie 2020
Vizualizari: 385
Comentează add

Armata americană a atacat noaptea trecută poziţii deţinute de o grupare proiraniană în mai multe regiuni din Irak.

Ținte irakiene, atacate azi-noapte de americani

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

Foto: Arhivă.

Armata americană a atacat noaptea trecută poziţii deţinute de o grupare proiraniană în mai multe regiuni din Irak, la o zi după moartea a doi americani şi a unui britanic într-un atac cu rachetă în apropiere de Bagdad.

Pentagonul avertizase că îi va pedepsi pe cei vinovaţi, după ce zeci de rachete au fost trase acum două zile asupra importantei bazei Taji, de la periferia Bagdadului, care adăposteşte militari ai coaliţiei internaţionale. 

Secretarul apărării Mark Esper spunea reporterilor la Pentagon că președintele Trump l-a autorizat să întreprindă orice acțiune pe care o consideră necesară împotriva celor responsabili pentru atac.

Departamentul Apărării arată în aceleași declarație că loviturile aeriene au fost menite să distrugă capacitatea grupului Kataib Hezbollah, sprijinit de Iran, de a comite viitoare atacuri împotriva trupelor americane.

Loviturile aeriene ale coaliţiei au avut loc la o zi după ce Camera Reprezentanților a adoptat o rezoluție privind limitarea puterilor de război ale președintelui, rezoluție menită să controleze Autoritatea Prezidențială de a folosi acțiunea militară împotriva Iranului fără aprobarea Congresului.


Etichete atacsuairakiran

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live