Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Marţi, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniel Neguţ

3 Mai 2017
Vizualizari: 647
Comentează add

Secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România, Cristian Pârvan, a fost invitat la Apel matinal, la Radio România Actualităţi.

Tinerii "trebuie pregătiţi din şcoală pentru viitoarea profesie"

daniel-negut

Foto: Arhiva - wikipedia.org.

Tinerii trebuie încurajaţi şi pregătiţi încă din şcoală pentru viitoarea profesie, iar statul trebuie să le ofere soluţii de integrare pentru a nu mai pleca din ţară.

Invitat în această dimineaţă la Radio România Actualităţi, secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România, Cristian Pârvan, a propus câteva modalităţi prin care aceştia ar putea fi sprijiniţi.

Cristian Pârvan: "Statul trebuie să dea frâu liber iniţiativelor private care vin şi mai corectează din învăţământul preuniversitar, pentru că, din păcate, la universitar, fără criterii, am ajuns să facem fabrici de diplome, dar la preuniversitar, unde se formează tinerii, acolo este esenţial să învăţăm şi alte sisteme, de formare profesională, de educaţie, astfel încât să avem maximum de performanţe.

"Tinerii trebuie să înţeleagă că, fără educaţie şi fără competenţă, nu poate să-şi găsească un loc în societate.

"Băncile şi finanţatorii să fie mai dispuşi să rişte nişte bani pe anumite idei novatoare ale tinerilor.

"Fiecare parte a societăţii are ceva de făcut ca lucrurile să se îmbunătăţească.

"Să dăm o şansă tinerilor să ocupe un loc de muncă şi să-şi demonstreze competenţa prin concursuri corecte, prin meritocraţie, pe scurt".

Statistica arată că, anul trecut, aproape 90.000 de români au aplicat pentru un loc de muncă în străinătate, iar o treime dintre ei erau tineri cu vârste între 25 şi 35 de ani.


Etichete Secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din RomâniaCristian PârvanApel matinalRadio România Actualităţi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live