Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Luni, 03 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

14 Septembrie 2021
Vizualizari: 441
Comentează add

Un studiu realizat la nivel mondial relevă niveluri impresionant de mari de anxietate legate de schimbările climatice în rândul tinerilor.

"Tinerii sunt deosebit de îngrijoraţi de schimbările climatice"

sergiu-stet

 Foto: Arhivă/FIS World Cup Alpine Skiing.

Un studiu realizat la nivel mondial relevă niveluri impresionant de mari de anxietate legate de schimbările climatice în rândul tinerilor, transmite corespondentul BBC.
 
Majoritatea participanţilor la acest studiu susţin că sunt foarte sau extrem de îngrijoraţi, peste jumătate dintre ei fiind de părere că omenirea este sortită pieirii.
 
Studiul, efectuat în zece ţări pe un număr de zece mii de tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 25 de ani, este considerat cel mai amplu de acest fel.
 
Dr. Caroline Hickman, principalul coordonator al studiului din cadrul Universităţii Bath din Marea Britanie, a declarat că eco-anxietatea, sau anxietatea climatică la copii şi adolescenţi nu priveşte doar degradarea mediului înconjurător şi probleme legate de degratarea ecologică, tinerii având sentimentul că adulţii, mai cu seamă guvernele şi marile companii, acţionează sau nu acţionează deloc în consecinţă.

Etichete STUDIUCLIMĂ

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live