Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA Duminică, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

22 Octombrie 2021
Vizualizari: 131
Comentează add

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999 şi relansată în 2004 cu modelul Logan.

"Timpul de aşteptare pentru o Dacia Sandero a ajuns la o jumătate de an"

sergiu-stet

 Foto: Arhivă.

Timpul de aşteptare pentru un automobil Dacia Sandero, model low-cost popular, a ajuns acum la şase luni, a declarat vineri, 22 octombrie, directorul financiar de la Renault, Clotlide Delbos, informează Reuters preluat de Agerpres.
 
De asemenea, Clotlide Delbos a spus că la finele lunii septembrie comenzile grupului Renault au atins cel mai ridicat nivel din ultimii 15 ani, fiind echivalente cu vânzările pentru aproape 3 luni.
 
Anterior, în comunicatul privind rezultatele pe trimestrul trei, publicat vineri, Renault a anunţat că, pentru 2021, se aşteaptă o scădere de producţie de circa 500.000 vehicule din cauza crizei globale a semi-conductorilor.
 
Criza de cipuri a determinat constructorii auto din întreaga lume să reducă şi chiar să suspende producţia, ceea ce a dus la majorarea preţului vehiculelor.
 
În trimestrul al treilea, cifra de afaceri a Renault Group s-a ridicat la 9 miliarde de euro, în scădere cu 13,4% faţă de cea înregistrată în perioada similară a anului precedent, în contextul în care vânzările mondiale au scăzut cu 22,3% în ritm anual, până la 599.027 vehicule.
 
"Marca Dacia a vândut în trimestrul al treilea 138.375 de vehicule, în scădere cu 11,2% faţă de perioada similară a anului precedent. Dacia a reuşit totuşi o evoluţie mai bună decât cea a pieţei, datorită Noului Sandero, cel mai vândut model din Europa în trimestrul 3, şi a Noului Duster, cel mai vândut SUV din Europa în acelaşi interval", a informat grupul francez.
 
Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999 şi relansată în 2004 cu modelul Logan. 

Etichete Clotlide Delbos,DaciaSanderoRenaultsemi-conductor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live