Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Probleme la zi Joi, 22 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

11 Martie 2019
Vizualizari: 581
Comentează add

Frans Timmermans pledează din nou, la Bucureşti, pentru respectarea statului de drept şi a independenţei justiţiei.

Timmermans pledează din nou pentru respectarea statului de drept

radu-dobritoiu

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a pledat din nou astăzi la Bucureşti pentru respectarea statului de drept şi a independenţei justiţiei. În discursul de acceptare a titlului de Doctor Honoris Causa al Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative, Frans Timmermans a spus:

Societatea noastră şi instituţiile noastre sunt bazate pe trei piloni, democraţia, statul de drept şi respectul pentru drepturile fundamentale ale omului, şi aceştia nu se pot poziţiona unul împotriva celuilalt. Dacă statul de drept este ameninţat, iar presa este îngrădită, democraţia este reinterpretată pe ideea "câştigătorul ia totul". Când statul de drept este călcat în picioare, apar alte probleme. De exemplu, politicienii nu mai pot fi traşi la răspundere. Vedem foarte des din păcate în ultimii ani, cum Comisia Europeană sau Comisia de la Veneţia critică schimbrile care ar spori controlul puterii politice asupra celei judiciare, iar uneori această ingerinţă este apărată cu argumentul "noi am câştigat alegerile". Ei spun că deţin majoritatea. "Trebuie să fim ascultaţi pentru că deţinem controlul".

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene are programată o întrevedere la Palatul Victoria cu premierul Viorica Dăncilă. Aceasta este cea de-a doua întâlnire a celor doi în decurs de o săptămână, după cea de miercurea trecută de la Bruxelles.
 


Etichete Frans Timmermansstatul de dreptSNSPA Timmermans

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live