Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 03 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bujancă

21 Octombrie 2021
Vizualizari: 193
Comentează add

Primăria oraşului spune că situaţia a devenit critică, din cauza creşterii uriaşe a preţului la gaz şi a datoriilor acumulate de-a lungul anilor de societatea de termoficare.

Timișorenii riscă să rămână fără căldură

alina-bujanca

   Foto: ELCEN.

Distribuţia agentului termic în peste 50.000 de gospodării, dar şi în scoli, spitale şi alte instituţii publice din Timişoara ar putea fi oprită de săptămâna viitoare.
 
Primăria oraşului spune că situaţia a devenit critică, din cauza creşterii uriaşe a preţului la gaz şi a datoriilor acumulate de-a lungul anilor de societatea de termoficare din oraş.
 
Distribuția agentului termic în 50.000 de gospodării, dar și în școli, spitale și alte instituții publice din Timișoara ar putea fi oprită, după ce E.ON a anunțat că începând de luni va opri furnizarea gazului metan către Colterm, societatea de termoficare din oraș.
 
Primăria Timișoara a declarat că situația a devenit critică, din cauza creșterii uriașe a prețului la gaz și a datoriilor acumulate de-a lungul anilor de Colterm, restanțele ridicându-se la circa 70 de milioane de lei.
 
Primarul Dominic Fritz subliniat că la această situație se adaugă lipsa măsurilor luate pe plan naţional, având în vedere că mai multe orașe din țară se confruntă cu aceeași situație.
 
El a precizat că administrația locală face eforturi uriașe pentru a continua livrarea agentului termic.
 
Primarul Timișoarei a adăugat că a propus patru măsuri imediate pentru ca la iarnă, timișorenii să nu tremure de frig în case: continuarea negocierilor cu E.ON sau căutarea unui alt furnizor de gaze, trecerea la încălzirea pe bază de cărbune, dar și continuarea demersurilor către Guvern, pentru a acorda sprijin în vederea depășirii crizei.
 
De altfel, municipalitatea a solicitat deja cărbune din rezerva statului, în condițiile în care nu are stocuri pentru această iarnă.
 
O altă veste proastă dată de primărie este că a devenit inevitabilă creșterea prețurilor la serviciile Colterm, tariful fiind neschimbat de ani de zile.

Etichete termoficarecalduratimisoara(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live