Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Sâmbătă, 21 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ştefan Baciu

13 Octombrie 2015
Vizualizari: 1353
Comentează add

În weekend s-au încheiat campionatele naționale pe echipe la șah, la masculin și la feminin.

Timișoara și Iașiul, campioane naționale la șah

stefan-baciu

Concurs de șah în București. Foto: Arhiva/Ionut Iamandi.

Politehnica-Antibiotice Iaşi la feminin şi Clubul de Şah Studenţesc Medicina Timişoara la masculin sunt noile campioane ale României la şah. În ultima rundă a Superligii feminine, disputată la Mamaia, Politehnica-Antibiotice Iaşi s-a impus cu 4-0 în întâlnirea cu Smart Galaţi,  CS Sînandrei-CSS 1 Timişoara a câştigat cu 3-1 meciul cu Clubul Central de Şah Bucureşti, la fel ca şi Apa Nova Bucureşti cu Universitatea Arad.

Într-un meci decisiv pentru un loc pe podium, CSM Bucureşti a câştigat la limită, scor 2,5-1,5, la Clubul de Şah Studenţesc Medicina Timişoara. Politehnica-Antibiotice Iaşi, în componenţa Lela Javalhishvili, Irina Bulmagă, Cristina Foişor, Camelia Ciobanu şi Ioana Gelip, a devenit noua campioană a României, cu 15 puncte.

Pe locul secund s-a situat CSM Bucureşti, iar pe locul trei CS Sînandrei-CSS 1 Timişoara, fiecare cu 13 puncte de meci, însă bucureştencele au adunat în total 23 de puncte de partide, faţă de cele 19,5 ale bănăţencelor.

Clubul de Şah Studenţesc Medicina Timişoara, în componenţa Alexander Areshchenko, Vlad Jianu, Vladimir Baklan, Dorian Rogozenco, Marius Manolache, George-Cătălin Ardelean, Alexandru-Ovidiu Stanciu, Radu-Marian Doroş şi Ştefan Tomici, şi-a apărat titlul câştigat anul trecut, după victoria din ultima rundă, cu 5-1, la Politehnica-Antibiotice Iaşi.

Într-un meci decisiv pentru medalii, AEM Luxten Timişoara a învins la limită, scor 3,5-2,5, pe Clubul de Şah al Municipiului Baia Mare. Tot cu 3,5-2,5 a câştigat Petrom Flacăra Moreni la Apollo Satu Mare, la fel ca şi Apa Nova în întâlnirea cu Victoria Techirghiol.

Singurul rezultat de egalitate al ultimei runde, 3-3, a fost consemnat în meciul dintre Şah Club Galaţi şi CSU Ploieşti.

Clubul de Şah Studenţesc Medicina Timişoara, cu 16 puncte, a câştigat din nou titlul de campioană a României, datorită victoriei în meciul direct cu ocupanta locului secund, AEM Luxten Timişoara, care a încheiat competiţia tot cu 16 puncte.

Pe locul al treilea, cu 14 puncte, s-a clasat Apa Nova Bucureşti.


Etichete exclusiv onlinesahtimisoaraiasi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live