Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE - continuare Joi, 22 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

19 Decembrie 2018
Vizualizari: 281
Comentează add

La 20 decembrie 1989 Timişoara se declara primul oraş liber de comunism al României, iar timişorenii îşi amintesc şi astăzi despre zilele tragice ale revoluţiei.

Timişoara, primul oraş liber de comunism

florin-lepadatu

 

La 20 decembrie 1989 Timişoara se declara primul oraş liber de comunism al României, iar timişorenii îşi amintesc şi astăzi despre zilele tragice ale revoluţiei.

Mai mulţi membri ai familiilor îndoliate vor pleca miercuri seară într-un pelerinaj spre Bucureşti pentru a rememora una dintre cele mai triste pagini ale istoriei noastre.

Alina Bujancă: "Ca în fiecare an, aproximativ 30 de membri ai familiilor îndoliate şi urmaşi ai eroilor martiri din decembrie 1989 de la Timişoara vor pleca în această noapte către Bucureşti, unde vor face un pelerinaj la monumentele Revoluţiei.

Aceştia vor merge mâine în Piaţa Universităţii, în Piaţa Victoriei şi la Crematoriul "Cenuşa", unde vor depune coroane de flori, apoi vor participa la o slujbă de pomenire care va fi oficiată la Biserica Monument ridicată lângă gura de canal în care a fost aruncată acum 29 de ani cenuşa celor 44 de eroi din Timişoara.

Aceştia au fost împuşcaţi pe 17 decembrie, iar pentru a şterge urmele masacrului autorităţile comuniste au dat ordin să se pună în aplicare operaţiunea "Trandafirul".

Cadavrele au fost furate de la morgă şi transportate la Bucureşti pentru a fi arse.

Pelerinajul timişorenilor în memoria eroilor va continua şi în 21 decembrie la Slatina."


Etichete RevoluţieTimişoara

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live