Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI (DEZBATERE RRA) Joi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bujancă

25 Martie 2022
Vizualizari: 289
Comentează add

VIDEO: Azi, la Institutul de Boli Cardiovasculare, au avut loc două astfel de intervenții, după ce ieri s-au desfășurat cu succes primele trei operații, la copii între 2 și 7 ani.

Timișoara: Operaţiile pe cord la copii, reluate după 18 de ani de pauză Timișoara: Operaţiile pe cord la copii, reluate după 18 de ani de pauză - Conține video

alina-bujanca

Foto: Arhivă.

La Timisoara s-au reluat operatiile pe cord la copii, după o întrerupere de 18 ani. Astazi, la Institutul de Boli Cardiovasculare, au avut loc două astfel de interventii, după ce ieri s-au desfasurat cu succes primele trei operatii, la copii intre 2 si  7 ani, în cadrul noului Compartiment de chirurgie cardiovasculară pediatrică .

Acesta  beneficiază de circuite complet separate de sectia pentru adulți, având două săli de operații complet utilate, o sectie de terapie intensivă cu 4 locuri, saloane cu 12 paturi, sterilizare modernă și cabinete pentru diagnostic și terapie.Investiția se ridică la peste 7 milioane de lei din fonduri proprii ale spitalului,de la Ministerul Sănătății, din bani europeni  dar si din donații de la Mitropolia Banatului.

Noul compartiment dispune de un corp medical format din 22 de specialiști pregătiți în urma unor cursuri de specializare, realizate în colaborare cu Clinica San Donato din Italia, precum si a unor stagii de pregatire efectuate la spitale de profil din București și Tg. Mures.

Primele intervenții au loc sub supravegherea medicilor italieni. Se estimează că anual, la Timisoara, vor fi efectuate până la 250 de operatii .

În fiecare an, în România apar circa 1000 de cazuri noi de copii care suferă de malformații congenitale cardiace, însă în țara noastră se pot efectua mai putin de 500 de interventii, din lipsa specialistilor si a infrastructurii necesare.

VIDEO: Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara.

(RS)


Etichete timisoaraoperatii pe cordcopiichirurgieministerul sanatatii(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live