Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Miercuri, 08 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bujancă

16 Decembrie 2018
Vizualizari: 816
Comentează add

Zeci de luptători în Revoluţie şi urmaşi ai eroilor martiri au rememorat evenimentele petrecute în urmă cu 29 de ani la Timişoara.

Timișoara, la 29 de ani de la Revoluție

alina-bujanca

 Arhivă foto.

La Timişoara se marchează împlinirea a 29 de ani de la momentul în care s-a strigat pentru prima dată "Jos comunismul!" pe străzile oraşului.

Astăzi au loc manifestări comemorative, ca în fiecare an din 1989. Au început cu tradiţionala şedinţă festivă a Consiliului Local. O corespondenţă de la Alina Bujancă.

Reporter: Şedinţa festivă s-a desfăşurat în prezenţa a doar şapte consilieri locali din cei 27 câţi numără forul aleşilor locali. În schimb, la eveniment au fost prezenţi, ca în fiecare an, zeci de luptători în Revoluţie şi urmaşi ai eroilor martiri, care au rememorat evenimentele petrecute în urmă cu 29 de ani şi nu au ezitat să îşi exprime nemulţumirile cu privire la faptul că nici după trei decenii o parte din idealurile Revoluţiei nu au fost îndeplinite.


-: Revoluţia română a început pe 16 decembrie şi, după părerea mea, ca toate revoluţiile, încă nu s-a terminat. Am vrut o viaţă decentă, din păcate, mulţi români nu au o viaţă decentă.


-: Comunismul s-a dus, comuniştii nu s-au dus, de unde se trag belelele şi astăzi.


-: Să mai spunem şi lucrurile bune. Ce am obţinut? Dreptul de a vorbi, dreptul de a călători. Ce nu îmi place, gâlceava asta, că nu se mai termină gâlceava asta. Şi, după aceea, nu este un pic de respect pentru sângele vărsat.


-: Lumea uită, idealurile au fost altele. Cred că ar trebui în şcoli tineretul să ştie ce s-a întâmplat.


Reporter: Manifestările vor continua astăzi cu expoziţii, proiecţia unui film documentar, activităţi pentru elevi, spectacole aniversare, aprinderea candelelor nemuririi, precum şi slujbe de pomenire la miezul nopţii, pentru că mâine va fi zi de doliu la Timişoara.


Etichete decembrie 1989timisoararevolutia romanajos comunismulcomunistimanifestarieroi martiri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live