Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Vineri, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

27 Septembrie 2021
Vizualizari: 158
Comentează add

Au fost operaționalizate 34 de paturi în care vor fi internați pacienții care necesită suportă respirator, a anunțat conducerea Spitalului de boli infecțioase din Timișoara.

Timișoara: Pre-terapie intensivă pentru tratarea cazurilor COVID-19

florin-lepadatu

   

Numărul cazurilor noi de COVID a crescut abrupt, săptămâna care tocmai s-a încheiat fiind de peste trei ori mai mare față de acum două săptămâni.
 
Duminică s-au raportat 6.333 de noi infectări, iar numărul pacienților cu coronavirus în spitale a crescut cu mai bine de 800 în 24 de ore.
 
La terapie intensivă mai erau disponibile doar 10 paturi în toată țara și niciunul în București.
 
Presiunea pe unitățile medicale este tot mai mare, iar managerii spitalelor caută variante de suplimentarea locurilor.
 
La Spitalul de boli infecțioase din Timișoara creșterea accentuată a numărului de cazuri și numărul mic de locuri la terapie intensivă a dus la nevoia înființării unei secții de pre-terapie, iar parterul secției de pneumologie a fost transformat în zona roșie.
 
Au fost operaționalizate 34 de paturi în care vor fi internați pacienții care necesită suportă respirator, a anunțat conducerea spitalului.
 
Doctorul Cristian Oancea precizează că în fiecare zi crește numărul pacienților care ajung la spital cu afectare pulmonară de peste 60%-70% și uneori chiar și de 80% și care fără oxigen suplimentar nu supraviețuiesc.
 
Pacienții vor fi monitorizați și consultați de un specialist ATI, iar bolnavii vor putea fi conectați dacă va fi nevoie la aparatura specifică. În spitalele din țară s-a dublat în ultimele două săptămâni numărul total de pacienți COVID-19, care a depășit 10.300, de asemenea cel al cazurilor de la terapie intensivă, 1.220.
 
Ministerul Sănătății își propune ca în perioada următoare să se ajungă la o capacitate de peste 1.500 de paturi, dar specialiștii INSP estimează că s-ar putea ajunge la sfârșitul lunii viitoare chiar la 2.000-2.500 de pacienți care să aibă nevoie de terapie intensivă, dacă evoluția actuală a epidemiei va continua și nu se vor lua măsuri de atenuare a situației, transmite Rador.

Etichete timisoarapre-terapie intensiva

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live