Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Vineri, 16 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stancu

8 Martie 2021
Vizualizari: 163
Comentează add

În judeţul Timiş, locuri libere la vaccinare doar cu serul AstraZeneca, spune primarul orașului.

Timiș: Locuri libere la vaccinare "doar cu serul AstraZeneca"

razvan-stancu

Foto: Arhivă/ Maria Măndiță

Primarul Timișoarei afirmă că, din informațiile sale, locurile libere la vaccinare în județul Timiș sunt pentru administrarea vaccinurilor AstraZeneca, ce pot fi folosite doar în cazul persoanelor sub 55 de ani, care se încadrează în etapa a doua a companiei naționale de imunizare.

Dominic Fritz a precizat astăzi pentru Radio România Actualități că a solicitat oficial, încă de luna trecută, în repetate rânduri, suplimentarea dozelor de vaccin pentru Timișoara.

El a reacționat astfel la declarația premierului Florin Cîțu, care a menționat că pe platforma de vaccinare astăzi erau 20.000 de locuri libere în Timișoara și că prin urmare nu se justifică cererea de suplimentare a vaccinurilor.

Corespondenta Radio România Actualităţi, Alina Bujancă, transmite ca până acum în județul Timiș s-au administrat peste 71.000 de doze de vaccin ati-COVID-19, din care 25.000 au fost doze de rapel. Vă reamintim că Timișoara a intrat la miezul nopții în carantină zonală pentru 14 zile, alături de patru localități limitrofe. Astăzi rata de infectare a scăzut ușor în municipiu.

DSP a raportat însă apariția unui nou focar la Spitalul de Copii "Louis Țurcanu"; sunt 19 cazuri de infectare cu coronavirus confirmate, din care 12 la pacienți și șapte la angajați. În total, în Timiș sunt active 18 focare de COVID-19.


Etichete timisvaccinastrazeneca(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live